Elitserien: Villas hörnstatistik imponerar – rena Fort Knox

Villa bästa defensiva lag på hörnor mot sig.

Villas hörnstatistik imponerar minst sagt.  Martin Johanssons kanske är den som visat vägen med sin självupproffande rusning för sig själv hänsynslösa rusning. Men det ger resultat och det är möjligen Martin som fått med sig hela Villa-laget. För lagets hörnstatistik imponerar på alla håll och kanter.

-Just nu är det en väldigt fin svit. Noggrannhet är bland annat det Martin Johanssons tipsar om för att nå framgång på hörnor.

Defensivt har Villa ännu inte släppt in något mål på hörna i årets elitserie.
– Bollnäs, Edsbyn och Gripen ligger närmast med 6 mål insläppta på hörna.

Det är svårt att få till en hörna mot Villa som är laget som har minst hörnor emot sig. Villa har bara haft 50 hörnor emot sig.
– Västerås har haft 61 hörnor emot sig, Sandviken 66 och Broberg 68. Nykomlingen Gripen finns i den toppen med 71 hörnor emot sig.

”Mr Fort Knox”

Villa är defensivt ”lika svårforcerat som Fort Knox ” så här långt. Inget lag eller skytt har tagit sig igenom Villas hörndefensiv på 50 försök och åtta matcher eller 720 minuter! Får man föreslå ett nytt smeknamn till Martin Johansson?   Mr Fort Knox?

Och hans tips för att nå dit.
– Om man är noggrann och tycker dessa situationer är väldigt viktiga så blir man bra på defensiva hörnor.

Villa har en fin nolla. Lagen närmast släpper in ett mål på var tolfte hörna. Det är Bollnäs, Edsbyn och nykomlingen Gripen.

Frillesås är särskilt effektiva att freda sig på hemmaplan. Tvärtom är det för Bollnäs och Edsbyn som är bättre på att freda sig från hörnmål på bortaplan.

Vetlanda och Sirius har bäst förbättringspotential här. De släpper in var femte hörna emot sig! Vetlanda och även Hammarby har ännu sämre bortastatistik på hörnor. De släpper in var fjärde hörna emot sig.

Så här ser Bandyworlds Hörnstatistik ut efter senaste omgången:

Insläppta mål på hörna 

Vrid 90 grader om du läser detta på en mobiltelefon.

Totalt

Hemma

Borta

Snitt

12%

12%

12%

Bollnäs

8%

13%

5%

Broberg

15%

14%

16%

Edsbyn

8%

12%

3%

Frillesås

11%

4%

15%

Gripen

8%

8%

11%

Hammarby

16%

11%

22%

Motala

14%

14%

13%

Vänersborg

10%

11%

9%

Sirius

20%

22%

18%

SAIK

12%

21%

7%

Vetlanda

21%

18%

23%

Villa Lidköping

0%

0%

0%

Västerås

13%

13%

14%

 

Villa Lidköping leder även effektiviteten offensivt på hörnor. Villa är inte bland topplagen som skapar flest hörnor, däremot med i topptrion som gör ”flest hörnmål”.
Mer om det i Del 2 – kommer inom kort!  

Läs också