Elitserien: Villa vägde tyngst till slut | Highlights

Villa dominerade stort i första halvlek i västgötaderbyt mot Gripen. Men bara 1-0 i halvtid. En ledning som kunde ha varit större med de chanser som Villa skapade. Målgivande passning till målet kom efter ett fint lyft av Felix Pherson till Christoffer Edlund. Med två man på utvisningsbänken för Gripen i början av andra kunde Villa öka på till 2-0 genom Erik Säfström. Men i stället för trean för Villa så var det Gripen som tog tag i matchen. Villa verkade ofokuserade och stundtals lyckades Gripen stressa Villa. Reducering på hörnretur genom Johan Esplund. Det var Villas första insläppta mål på hörna. Officiellt är dock Villas hörnstatistik intakt med en nolla i den kolumnen. Gripen hade en riktigt bra period och Tobias Augustsson var så när att ta sig igenom Villaförsvaret.
Villa rädde ut Gripens kraftsamling och fick tillbaka fokus på egna spelet. Johan Löfstedt gjorde 1-3 framspelad av Joel Broberg, Christoffer Edlund satte 1-4 i snäv vinkel och Tim Persson höll sig framme och satte 1-5 på en retur. Gripens defensiv fortsatt stabil och 1-5 är kanske missvisande trots att Villas lägen i första halvlek.