Elitserien: Ny seger för Motala | Highlights

IFK Motala besegrade Frillesås på ett blåsigt Sjöaremossen med 0-4. Segern betyder att man tar sig upp till fjärde plats i tabellen.

Motala gick till halvtidsvila ledning 0-1. Ett mål där Philip Florén påpassligt höll sig framme och satte bollen i mål när Frillesås inte fick undan bollen i samband med hörna. Simon Hansson tränare för IFK Motala var inte helt nöjd med spelet efter första halvlek. Simon tyckte man spelade för smått och plottrigt. Satte varandra i dåliga lägen. Samtidigt är det lätt att det blir så här på Sjöaremossen så man var väl medveten om det. Till andra halvlek önskade Simon att man skulle spela ett större spel.

I andra ökade Melker Westman på för Motala som tog över allt mer i matchen. Frillesås saknade energin som krävdes för att ta sig igenom den täta Motaladefensiven. När tjugo minuter återstod att spela avgjordes matchen efter att Elias Gillgren tog sig fram på vänsterkanten och spelade fram till en välplacerad Philip Florén som satte bollen i mål. Jonas Enander fastställde slutresultatet till 4-0.

3-0 i andra halvlek till Motala som tog sin första seger på Sjöaremossen. Men tränare Simon Hansson i Motala var inte helt nöjd med spelet efter matchen. Men med viss tvekan medgav Simon att han ändå var relativt nöjd med defensiven, men säger att Frillesås ändå hade målchanser. Men visst spelade vi större i andra halvlek. Helt nöjd var han dock inte trots segern.

Frillesås BK – IFK Motala 0-4 (0-1)

Mål, IFK: Philip Florén 2, Melker Westman, Jonas Enander.
Utv, FBK: 2×10, IFK 2×10