Elitserien: SAIK hetast i ”kvartsfinaldrabbningen” | Highlights

I kväll var det dags för drabbningen mellan Sandviken och Västerås. Två lag som under de senaste säsongerna har haft rejäla holmgångar i en av slutspelets kvartsfinalseriematcher. Västerås vann ju kvartsfinalserien med 3-1 och gick till semifinal. Året dessförinnan var det 3-0 i matcher för SAIK. I kväll var det Sandviken som tog hem segern med siffrorna 5-3.

Sandviken fick en bra start mot Västerås med två snabba mål när matchen bara vara några minuter gammal. Linus Forslund och Daniel Mossberg gjorde målen.
Västerås bjöds in i matchen när Robin Andersson reducerade till 2-1. Dennis Henriksen ökade på till 3-1 före halvtidsvila.
Västerås fick inte ordning på spelet medan Sandviken gjorde det bra.

I andra ökade Linus Forslund på till 4-1, men Västerås fick kontakt med Sandviken både mål- och spelmässigt. Daniel Johansson och Christoffer Fagerström reducerade för Västerås var sin gång till 4-3.
Sandviken tog timeout och matchen han knappt sätta i gång igen förrän det var dags för Västerås att ta sin timeout. Så två timeouter inom loppet av tre minuter.
Nu lyckades inte VSK-tränaren Micke Carlsson med timeout-draget. Efter att Västerås hade god chans för kvittering till 4-4 så ökade istället SAIK på till 5-3 i anfallet efteråt. Målskytt för tredje gången i matchen; Linus Forslund.

Sandviken möter Broberg i Söderhamn på Annandagen medan Västerås spelar mot Villa Lidköping.

Sandvikens AIK – Västerås SK 5-3 (3-1)

Mål, SAIK: Linus Forslund 3, Daniel Mossberg, Dennis Henriksen.
VSK: Robin Andersson, Daniel Johansson, Christoffer Fagerström.
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 13-6 Hörnor: 0-0
Utv, SAIK: 10 VSK: 2×5