Elitserien: Nyheter och Matchfakta från kvällens matcher – Highlights med samtliga Mål

Sirius svarade för en präktig vändning i bortamötet mot Gripen. 3-0 vändes till 3-4.

Motala höll på att vända underläge mot Bollnäs. 1-3 blev 3-3 och IFK pressade för 4-3, men Bollnäs kontrade i matchens sista anfall och avgjorde till 3-4.

Vetlanda svarade för kvällens skräll när Sandviken besegrades i Göranssons Arena.

Vänersborg chockade Edsbyn med mål efter 17 sekunder. Edsbyn vände till seger med 5-1.

Det var tätt mellan Frillesås och Västerås, men hemmalaget lyckades inte göra mål och brände straff. 0-3 till Västerås.

Villa Lidköping spelade ut Broberg. Det var Villas match från start. Broberg stack upp sista kvarten i första halvlek och matchen fick nytt liv.
I andra halvlek visade Villa klass och vann med 8-2.

Rasmus Skarps sänkte Vänersborg med sitt 3-1-mål mot ett Edsbyn som hade lite sjukstuga med. Matchen slutade 5-1 till Edsbyn vilket är stora siffror jämfört med hur det såg ut på plan. Edsbyn fick bra utdelning på sina chanser.

Vänersborgs elva hörnor blev resultatlösa medan Edsbyn gjorde ett mål på färre hörnor.

Oscar Wikblad reservmålvakten Oscar Löfström och Martin Frid sjukfrånvarolistan. Joakim Svensk är tillbaka i Edsbyn.

Edsbyns IF – IFK Vänersborg 5-1 (2-1)

Mål, EIF: Teemu Määtä 2, Rasmus Skarps 2, Christian Mickelsson.
IFK: Ilja Grachev.
Utv, IFK: 5
Straffar: 0-0
Hörnor: 9-11 Hörnmål: 1-0
Publik: 957

Det blev seger för Västerås i den jämna matchen mot Frillesås som nu inte gjort mål på sin hemmaplan på två matcher.

Sköna poäng för Västerås som bröt en tre matcher lång förlustsvit och en svidande storförlust i seriefinalen mot Villa Lidköping på Annandagen. Nu blev det seger med 3-0 på Sjöaremossen där två av de tre målen kom på hörna.

Frillesås lyckades inte göra mål och Adrian Emretsson brände en straff. Nu är det Frillesås som har tre raka förluster i den mycket jämna elitserien. Klyschan Alla slår alla tyckas hålla bättre än någonsin – om det inte vore för seriesuveränerna Villa då.

Frillesås BK – Västerås SK 0-3 (0-1)

Mål, VSK: Daniel Johansson, Joel Engström, Kasper Sandgren.
Utv, FBK: 3×10 VSK: 2×10
Straffar: 1-0 Straffmål: 0-0
Hörnor: 8-13 Hörnmål: 0-2
Publik: 390

Gripen såg ut att gå mot en klar seger när man ledde med 3-0 efter 60 minuters spel. Samtliga tre mål på hörnor för Gripen. Men när gästerna Sirius reducerade till 3-1 fick Uppsalalaget ny energi. Gripen tappade skärpan i sitt defensiva spel eller om det var Sirius som fick hemmalaget att spreta och gav yta till Sirius.
Johan Koch och Adam Rudell utgick under matchen och Gripen spelade med endast en man på avbytarbänken. Det hjälpte ju förstås till för Sirius.
Nils Bergström gjorde det avgörande målet i den 90:e matchminuten.

Gripen Trollhättan BK – IK Sirius 3-4 (2-0)

Mål, GBK: Adam Rudell, Christoffer Norin, Anton Heinulf.
IKS: Ted Bergström Heramb, Nils Bergström, Arvid Tapper, Stefan Kröller.
Utv, GBK: 3×10 IKS: 10
Hörnor: 8-9 Hörnmål: 2-0
Publik: 649

Motala fick sin tre matcher raka segersvit bruten i kväll. Motala som inte spelat sedan före jul såg inledningsvis tunnare ut än Bollnäs som kom från ett tätt annandagsderby mot Edsbyn. Motala fick lång julledighet eftersom AIK kraschat och dragit sig ur.
Motala kom igen och tog successivt över matchen på kvällens sträva utomhus-is. Motala tog visserligen ledningen i matchen men Bollnäs ledde med 1-3 innan Motala kom in i matchen på allvar. Reduceringsmålen till 2-3 och 3-3 kom dock sent i matchen, men Motala hade klart momentum i matchen och gick för ett segermål. Men det sista som hände var att Erik Pettersson kontrade för Bollnäs och slängde in en boll framför Motala målet där Oskar Westh lyckades få bollen i mål.
Bollnäs har nu tre förlustfria matcher…

IFK Motala – Bollnäs GIF 3-4 (1-2)

Mål, IFK: Casper Hänninen, Albin Rohlén, Jonas Enander.
GIF: Denis Sadakov, Oskar Westh.
Utv, IFK: 2×10 GIF: 2×10
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 7-5 Hörnmål: 0-0
Publik: 725

Vetlandas negativa trend har brutits – med besked. Nu bryter man negativa sviter på rad. Tunga sådana. Som Vetlanda BK skrev inför matchen så var det nästan 30 år sedan Vetlanda senast vann i Sandviken. Och om man kan bryta en tradition av uteblivna segrar i Edsbyn så kan man också göra det mot SAIK, därtill med besked.

Orostecken för Vetlanda trots segern då Joakim Andersson tvingades lämna matchen.

Sandvikens AIK – Vetlanda BK 4-9 (2-4)

Mål, SAIK: Daniel Berlin 2, Albin Arisniemi, Samuel Heeger.
VBK: Emil Nordström 2, Emil Federov 2, August Ljung, Axel Ekholm, Philip Lennartsson, Joakim Anderson, August Klang.
Utv, SAIK: 10 VBK: 4×10
Hörnor: 12-4 Hörnmål: 1-1
Publik: 717

Ett lag som inte vill få sin svit bruten är Villa Lidköping. Inför elitserieomgångens största publik på närmare 3 000 åskådare så besegrades Broberg med 8-2.

Det var Villas match från start och man spelade stundtals ut Broberg som dock inte var uddlösa. Broberg stack upp sista kvarten i första halvlek och matchen fick nytt liv när Broberg reducerade till 3-1 och 3-2 inför andra halvlek. Halvtidsvilan var nyttig för Villa som kom ut i andra halvlek med massor av ny energi.

Villa utökade ledningen direkt till 4-2 genom Christoffer Edlund framspelad av Erik Säfström – ett snyggt lyft – kanske inte är det mest unika. Mer sällsynt är det numera att få se målvaktsutkast resultera i mål. När Villasmålvakt Anton Johansson fick läge att kasta långt till Christoffer Edlund som utökade Villaledningen till 5-2 så väcktes gamla minnen från tidigare Villamålvakterna Göran ”Fiskarn” Johansson och Micke Forsells utkast till Micke Arvidsson till liv, Det värmde storpubliken lite extra. För visst kan man sakna de målgivande målvaktsutkasten i dagens bandy.

Villa visade klass och vann rättmätigt med 8-2. Målvakten Max Bergström räddade Broberg från ett större nederlag.

Villa Lidköping – Broberg Söderhamns IF 8-2 (3-2)

Mål, VLBK: Tim Persson 3, Christoffer Edlund 3, Martin Karlsson, Felix Pherson.
BIF: Fritiof Hagberg, Jesper Öhrlund.
Utv, VLBK: 2×10 BIF: 2×10
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 12-6 Hörnmål: 1-0
Publik: 2 712