Elitserien: Kvällens matcher Resultat & Highlights

Vetlanda vände senaste mötet hemma mot Motala till seger. I kväll räddade man en poäng i slutminuterna mot Motala. Vetlanda kvar på femte plats, men nu på samma poäng som Edsbyn.

Gripen föll hemma mot Västerås som nu har tre raka segrar.
Gripens försvarsspelare Theo Lewerin tillbaka i spel efter sin långa frånvaro efter en hjärnskakning tidigare under säsongen. Däremot saknade Gripen Johan Koch och Adam Rudell samtidigt som Mikko Lukkarila har valt att lämna Gripen.
Pontus Vilén i Västerås tvingades lämna matchen knäskadad.
William Arvidsson gav Gripen ledningen på en hörna, men sedan tog Västerås över och vann till slut med 2-6. Tredje raka segern för Västerås efter förlusten mot Villa på annandagen.
Gripen är kvar på slutspelsplats medan Västerås befäster slutspelsplats som tabelltvåa.

Vänersborgsseger mot Frillesås.
Frillesås fick en dröm start med två tidiga mål i matchen mot Vänersborg efter bara ett par minuters spel. Två första chanserna letade sig in bakom Anton Svensson som debuterade i Vänersborg som tillfälligt inlånad från Rättvik.
Det var för övrigt Frillesås två första hemmamål efter över 210 minuters spel på sin hemmaarena Sjöaremossen utan att göra mål.
Vänersborg vann till slut med 4-6 och studsade tillbaka efter föregående match då det blev storförlust mot Villa. Tillbaka studs direkt således efter förlusten mot Villa i förra matchen. Det tog sju matcher för att skaka av sig förlusten mot Villa i den tidigare matchen.
Nu har Vänersborg två segrar på de fyra senaste matcherna medan Frillesås har fyra raka förluster. Vänersborg upp ovanför kvalplats med segern medan Frillesås är kvar på kvalplats. Vänersborg har nu samma antal poäng som slutspelslagen medan Frillesås är tre poäng i från en slutspelsplats.

Vetlanda och Motala kryssade i en rysare.
Motala såg ut att gå mot en seger. 5-3-ledning strax före slutet då Vetlanda fick straff i 88e matchminuten och därmed en god chans till att få till nerv i matchens slutminuter. Filip Bringe missade dock straffen. Men trots det lyckades Vetlanda forcera och få in två mål slutminuterna och därmed få med sig en pinne i bortamötet.

Reduceringen till 5–4 kom i 90:e minuten genom Emil Federov och Albin Rehnholm gjorde det i 91:a minuten.

Motala som tappade poäng till förlust i slutminuten i senast på hemmaplan i matchen mot Bollnäs och uddamålsförlust mot Sirius i föregående matchen fick i alla med sig en poäng i kväll.
Vetlanda har nu en förlustfri svit på sex matcher. I nästa match möter Vetlanda Edsbyn som har revansch att utkräva. Motala tar emot Gripen.

Sandviken vann mot Sirius som därmed bytte sina tre matcher långa sviter med varandra.
Sirius kom med ett bra självförtroende till matchen efter tre raka segrar medan SAIK hade ett lite mer sargat självförtroende efter tre raka förluster.
Båda lagen har varit lite bergodalbana denna säsongen och inte riktigt levt upp till förväntningarna.
Siriusfostrade Samuel Heeger avslutade målgörandet i matchen med sitt 7-3-mål. Albin Arisniemi var matchens främste målskytt med tre mål.
Sandviken klättrar med segern upp från åttonde till sjätte plats i tabellen. Sirius passerades av Vänersborg och är nu på kvalplats tillsammans med Frillesås.

Villa vann toppmötet mot Bollnäs.
Villa började bäst i kvällens toppmöte mot tabelltrean Bollnäs. Villa hade bud på fler mål än de tre mål man lyckades att göra i första halvlek. Joel Broberg var framträdande offensivt och skapade många lägen utan att få i bollen bakom Erik Persson i Bollnäsmålet. Joel spelade däremot fram till tre av Villas mål.  Erik Persson höll siffrorna nere. Bollnäs arbetade sig successivt in i matchen efter att Erik Pettersson reducerat till 2-1 efter drygt tjugo minuters spel.
Halvtidssiffrorna var 3-2 till Villa.

Bollnäs saknade Denis Sadakov och Hans Andersson i kväll. Samtidigt som Erik Säfström, ljumskadad, saknades i Villa. Alexander Karlgren ersatte Erik Säfström och var en av Villas bättre spelare inledningsvis i hemmalaget. Bland mycket så svarade Alexander för en magnifikt framspelning till Felix Phersson som gjorde matchens första mål. Det var Tim Persson fick priset som bästa spelare i Villa med att bland annat svara för tre mål. Tre mål gjorde även Christoffer Edlund som nu gjort mål på de senaste tre Villastraffarna. Villa som inte haft så många straffar i vinter – sex stycken – bommade inledningsvis sina första tre straffar.
Villa fortsätter att bjuda på underhållning och massor av fin bandy.  Inte ens tabelltrean lyckades hålla emot Villa som till slut vann med klara 8-3!! Villa är ohotade som tabelletta.

Uppdateras – Highlights och kommentarer kommer successivt under kommande timmen.

Frillesås BK – IFK Vänersborg 4-6 (2-4)
Mål, FBK: Tero Limatainen, Linus Jönsson, Markus Fremstad, Karl Tagesson.
IFK: Linus Hagman 2, Niklas Holopainen, Emil Viklund, Hugo Sjöling, Adam Herou Löf.
Utv: IFK 2×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 3-7 Hörnmål: 0-0
Publik: 562

Gripen Trollhättan – Västerås SK 2-6 (1-2)
Mål, GBK: William Arvidsson, Tobias Augustsson.
VSK: Christoffer Fagerström 2 Robin Andersson, Pontus Vilén, Tobias Hjälmeby Holmberg, Joel Engström.
Utv, GBK: 10 VSK: 10
Hörnor: 14-10 Hörnmål: 1-1
Publik: 625

IFK Motala – Vetlanda BK 5-5 (2-2)
Mål, IFK: Albin Rohlén 3, Jonas Enander 2.
VBK: August Ljung, Philip Lennartsson, Joakim Andersson, Emil Federov, Albin Rehnholm.
Utv, IFK: 2×10 VBK: 10
Straffar: 0-1
Hörnor: 8-5 Hörnor: 0-1
Publik: 870

Villa Lidköping – Bollnäs 8-3 (3-2)
Mål, VLBK: Tim Persson 3, Christoffer Edlund 3, Martin Karlsson, Felix Pherson.
GIF: Erik Pettersson 2, Oskar Westh.
Utv, VLBLK: 10 GIF: 2×10
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 6-12 Hörnmål: 0-1
Publik: 2 468

Sandvikens AIK – IK Sirius 7-3 (2-1)
Mål, SAIK: Albin Arisniemi 3, Samuel Heeger 2, Linus Forslund, Hannes Edlund, Daniel Bäck-Nirs.
IKS: Albin Thomsen, Arvid Tapper, Sune Gustafsson.
Utv, SAIK: 10 IKS: 3×10
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-0
Hörnor: 4-3 Hörnmål: 2-1