Elitserien: Kvällens Kommentarer Matchfakta & Highlights

Serieledande Villa Lidköping vann västgötaderbyt mot Gripen Trollhättan inför drygt 2 300 åskådare.

Christoffer Edlund fyramålsskytt och Gustav Friman gjorde tre mål för hemmalaget som fortsätter att visa upp underhållande bandy. Laget verkar ha pausat målgörandet på hörnor. På kort tid är det andra matchen man inte gör något mål på hörna. Gripen och Villa är ju som bekant i topp vad gäller att effektivitet att göra mål på hörna, men även att försvara sig på hörna emot sig. Publiken fick se hela 14 tjusiga bandymål. Se high lights nedan. Gripen saknade bl a Johan Koch medan Villa saknade Erik Säfström.  Med kvällens resultat så trillar Gripen ner på kvalplats. Samtidigt går Villa mot serieseger och det blir absolut minst kvartsfinalspel för Villapubliken att se fram emot.

Edsbyn tog en viktig seger mot Sirius och dessutom fick man hålla nollan. I dag utsåg de finska journalisterna Samuli Helavouri till landets bästa bandyspelare. Det firade han med både seger och med att svara för två av Edsbyns fyra mål i kväll. Edsbyn tog sig upp bland de fyra främsta lagen och petade ner Broberg från den tabellpositionen. Sirius balanserar kring slutspelsstrecket. Laget är ovanför men passerades av Hammarby i kväll.

Hammarby besegrade Västerås i kväll. Efter storledning för Hammarby i första halvlek så vände Västerås tillbaka i andra halvlek. Hammarby såg pressat ut i slutet av matchen men höll undan med en seger med 8-6. Hammarby klättrar i tabellen och passerade både Gripen och Sirius till en nionde plats, vilket skulle innebära åttondelsspel. Västerås kvar på andra plats.

Vänersborg och Borås delade på poängen när lagen spelade 5-5. Rättvist resultat men där Broberg avslutade starkast. Broberg visade upp en bra hörneffektivitet i kväll med tre hörnmål på elva försök. Broberg gjorde ytterligare ett mål på straff. Vänersborg satte en hörna mål men hade även ett skott i ribban på en av deras hörnor. Oavgjort och en poäng för Vänersborg innebär att laget passerar och petar ner Gripen på en kvalplats men är fortsatt under slutspelsstrecket. Broberg tappar en placering ner till en femteplats.

Uppdateras under kvällen och TV-Sammandrag kommer successivt.

Edsbyns IF – IK Sirius 4-0 (1-0)
Mål, EIF: Samuli Helavuri 2, Rasmus Skarps, Oscar Wikblad.
Utv, EIF: 10 IKS: 10
Straffar: 0-0
Hörnor: 3-9 Hörnmål: 1-0
Publik: 954

Hammarby – Västerås SK 8-6 (5-0)
Mål, HIF: David Jansson 3, Isac Karlsson 3, Robin Sundin, Adam Giljam.
VSK: Christoffer Fagerström 2, Martin Landström, Robin Andersson, Joel Engström, Kasper Sandgren.
Utv, HIF: 10
Hörnor: 6-11 Hörnmål: 2-3
Publik: 1 749

IFK Motala – Sandvikens AIK 1-5 (1-2)
ål, IFK: Albin Bjerkegren.
SAIK: Linus Forslund, Hannes Edlund, Albin Bjerkegren, Daniel Berlin, Dennis Henriksen.
Utv, IFK: 3×10 SAIK: 3×10
Straffar: 1-0 Straffmål: 0-0
Hörnor: 7-6 Hörnmål: 1-0
Publik: 594

IFK Vänersborg – Broberg Söderhamns IF 5-5 (3-3)
Mål, IFK: Ilja Grachev 2, Robin Lundqvist, Joakim Johansson, Linus Hagman.
B: Martin Söderberg 2, Jesper Öhrlund 2, Jonas Nygren.
Utv, IFK: 5, 3×10 B: 2×10
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-1
Hörnor: 5-11 Hörnmål: 1-3
Publik: 798

Villa Lidköping – Gripen Trollhättan 11-3 (5-1)
Mål, VLBK: Christoffer Edlund 4, Gustav Friman 3, Tim Persson 2, Alexander Karlgren.
GBK: William Arvidsson, Victor Pettersson, Johan Esplund.
Utv, VLBK: 10 GBK: 3×10