Spelarnytt: Martin Johansson förlänger med Villa

Villa Lidköping meddelar att klubbens försvarsgeneral blir kvar i minst två säsonger till. Martin Johansson har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2024/2025.
– Mitt senaste kontrakt skrev jag på 5 år, det gjorde jag för att visa alla att jag verkligen tror på den här föreningen och känner mig trygg i den. Nu har dom 5 åren gått och det kändes naturligt att förlänga igen och två år känns lagom. Jag ser inte att de här två åren är mina sista, är jag fräsch i kroppen så känns det långt kvar innan jag lägger av.

Det första kontraktet för Martins del skrevs inför säsongen 2008/2009 och då huserade Villa Lidköping på Isstadion, med vetskap om att man inom kort skulle få tak över huvudet.
Idag, 15 säsonger senare är Martin Johansson fortfarande kvar och har vunnit allt man kan vinna med Villa Lidköping – men där det historiska guldet 2019 väger tyngst.

– Jag har varit med och sett hur klubben har växt och tagit enorma kliv. Vi har spelat semifinaler och finaler egentligen varje år sedan arenan stod kvar. Vi har spelat många finaler och förlorat många också men 2019 var en sjuk häftig känsla inför så många som verkligen önskade att vi skulle knipa de där guldet.

Samtidigt som Martin tänker tillbaka på SM-guldet 2019 så får han se ett klipp på slutsignalen.

Hur var känslan där?

– Man var i chock, jag tror inte jag förstod var som hände. Sedan kommer det in tusentals Villafans och bara stormar över oss och vi får fira tillsammans där ute på isen. Det var helt magiskt, säger Martin Johansson via ett pressmeddelande från www.vlbk.se.

En tydlig målbild den här säsongen

I skrivande stund är Martin i väg med flertalet andra Villaspelare, tillsammans med herrlandslaget i Karlstad för landskamper. I klubblaget har man mäktat med hela 34 poäng på 18 matcher och är i toppen av Elitserien.

– Att vi har gått så här bra som vi gjort hittills de kanske vi inte har gjort tidigare men vi har ett slutmål som vi inte har uppfyllt ännu, vi är inte nöjda, säger han och fortsätter:

– När man får se bilderna som du visade, då vill man uppfylla det där målet ännu mer. Man vill fira med fansen och komma till torget och få uppleva den där känslan igen.

Martin som är född 1987 ser inte det här kontraktet som något som helst avslut i sin karriär. Han utvecklar:

– Jag har några personer som jag ska hålla på längre än. Jag och Sixten (Johan Sixtensson) har kamperat länge tillsammans så han får nog plussa på några år till om han ska slå mig, det är en person jag inte ska sluta innan.
Jonas Andersson är den spelaren som har flest Villamatcher i bagaget – 465 till antalet. Martin är den främsta utmanaren med sina 451. Kan han tangera rekordet redan här säsongen? Då krävs det åtta slutspelsmatcher.

– Det hade varit roligt, men nu har jag ju ytterligare två säsonger på mig och jag vill spela många matcher till, jag ser inte slutet alls.
Det är många yngre som jagar dig?

– Haha ja, det är många yngre spelare som började i seniorlaget tidigare än när jag gjorde det. Men jag ska se till så dom måste hålla på ett bra tag för att slå mig, säger Martin med ett leende.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson är stolt över kontraktet med sin försvarsgeneral

– Martin kom ju till Villa som ungt och lovande, redan inför säsongen 08/09. Han har under dessa år utvecklats till en av världens bästa försvarare och en naturlig ledare och härförare i Villas försvar genom många framgångsrika år det senaste dryga decenniet. Att vi nu får förmånen att ta del av hans tjänster ytterligare två år borgar för att vi kommer vara fortsatt fruktade av våra motståndare, säger Jonas i ett pressmeddelande från via ett pressmeddelande från www.vlbk.se och fortsätter:
– Dessutom innebär det att Martin, om han får förbli skadefri, kommer att passera Jonas Andersson som Villas meste spelare genom tiderna under denna period. Vi är oerhört stolta över att vi fått äran att utveckla Martin under dessa år och dessutom får fortsatt förtroende hos oss i Villa Lidköping BK.

 

Läs också