Sanna Gustafsson klar för två nya säsonger

Foto: www.vlbk.se

En trygg punkt i Villa Lidköping damtrupp har idag signat ett nytt avtal med klubben som hon nu huserat i de senaste två säsongerna. Nu står det klart att Sanna Gustafsson fortsätter i minst två år till.

– Det känns jättebra och ska bli riktigt kul att fortsätta spela med detta underbara lag och förhoppningsvis vinna ännu fler titlar, säger Gustafsson i ett pressmeddelande från www.vlbk.se.

Sanna kom till Villa Lidköping från Skutskär inför säsongen 2019/2020, då med höga förväntningar på ett lag som byggdes för att vinna titlar. Idag har hennes förväntningar överträffats och hon ser fram emot att vinna fler guld med laget som har vunnit 39 matcher av 40 de senaste två åren.

– Jag hade höga förväntningar när jag kom till Lidköping och Villa, men att det skulle bli såhär bra kunde jag aldrig föreställa mig. Det har varit två helt underbara år hittills. Nu ska vi tillsammans vinna fler titlar.

Har klubben i sig också levt upp till dina höga förväntningar?

– Det har den verkligen gjort. Allt ifrån styrelse, funktionärer till ledare och publik gör att det är helt fantastiskt att spela i Villa. Publikstödet vi hade i finalen är bland det mäktigaste jag har varit med om. Man fick sådan gåshud när man såg hela det blå-vita havet. Bara en sådan sak gör att man vill fortsätta spela här.

Var det självklart att fortsätta?

– Både ja och nej. Bandymässigt finns det inte något som konkurrerar med Villa men man ska få livet att gå ihop också, nu har vi hittat en bra lösning så det är skönt att allt är klart.

Med två SM- och Svenska Cup-guld samt ett VM-guld i ryggen så kommer Sanna med en hög dos självförtroende till den stundande försäsongen. Men om hon är nöjd? Icke. Nu vill hon ta ytterligare ett kliv i rätt riktning.

– Jag vill höja min lägsta-nivå så att jag kan bidra mer till laget. Sen vill man alltid fortsätta utvecklas mer och mer och det tror jag att har bäst möjlighet att göra här i Villa. Sen vill jag fortsätta bidra och hjälpa laget fram till nya titlar. Det ska bli kul att dra igång igen.

 

Läs också