Åttondel 1: Dramatisk Vetlandaseger mot Hammarby | Highlights

Vetlanda inledde slutspelet med seger i Hammarby och bröt därmed den svaga avslutningen i elitserien. Tung förlust för Hammarby som fick klara sig utan Adam Giljam, avstängd.

Vetlanda ledd med 3-0 efter första halvlek blev 3-3 när Hammarby fick ny energi.

Nerv och spännande  match med ett sent matchavgörande mål till 5-4 som kom på tilläggstid.

Vetlandas segerskytt blev Emil Federov kommenterade:  – Skönt med seger. Första halvlek stabil. Inför andra halvlek trodde vi att Hammarby kommer att lyfta bollen. Sedan kom det två lyft och två mål för Hammarby.
Blir besviken när vi tappar 3-0 till 3-3. Men vi kommer igen.

Vetlanda kom igen trots att Filip Lennartsson tvingades lämna isen med knäproblem efter en spelsituation.

Isac Karlsson, Hammarby, kommenterade matchen i Elitserienlive.se:
– De tog en halvlek för att komma in i matchen.  Vi gör mål tidigt i andra halvlek och det ger energi. Det går fort i bandy och ni såg  det tog inte länge förrän det vara 3-3.

Nu väntar retur på onsdag och dit förväntar sig Isac att det kommer säkert mycket folk och blir roligt på Zinken.

Vetlanda BK – Hammarby IF 5-4 (3-0)

Mål, VBK: Emil Fedrov 2, Joakim Andersson, Vladimir In-Fa-Lin, Filip Bringe.
HIF: Isac Karlsson 2, David Pizzoni 2.
Mål, VBK: 3c20 HIF: 10