Elitseriekvalet: Kungälv snuvade Gripen på poäng – Frillesås segrade över Åby Tjureda | Highlights

Frillesås gjorde inte sina supportrar besvikna när elitseriekvalet inleddes. Klar seger med 3-7 mot Åby Tjureda. 1-1 i halvtid blev 2-1 till hemmalaget. När 30 minuter åtrestod av matchen vände Frillesås underläget till 2-5 på mindre än tio minuter!

Åby Tjureda IF – Frillesås BK 3-7 (1-1)
Mål, Åby: Victor Lindahl 2, Filip Johansson.
FBK: Linus Jönsson 3, Tero Limatainen 2, Adrian Emretsson, Oskar Lundgren.
Utv, Åby: 4×10 FBK 3×10
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 4-8 Hörnmål: 0-0
Publik: 309

Drygt två veckor efter grundserien var det dags för Gripen att komma upp i tävlingsnivå i elitkvalet mot ett Kungälv som säkrade kvalplatsen alldeles i dagarna.
Gripen såg ut att gå mot en seger men på övertid fick Kungälv en hörna som Lukas Persson satte i mål och kvitterade till slutresultatet 2-2. Detta inför nära 1 000 åskådare på Skarpe Nord som bjöd på 1 plusgrad, uppehåll och vindstilla.

IFK Kungälv – Gripen Trollhättan BK 2-2 (1-1)
Mål, IFK: Patrik Sunnanängs, Lukas Persson.
GBK: Johan Koch, Artem Savalyev.
Utv, IFK: 4×10 GBK: 4×10