Tränarnytt: Oskar Robertsson förlänger med Sirius

Oskar Robertsson Sirius Tränare Foto BandyWorld

I helgen presenterade Sirius en nyhet. Det är Oskar Robertson som förlänger sitt kontrakt som huvudtränare i Sirius Bandy. Kontraktet med Oskar är skrivet på två år (1+1).

För två säsonger sedan presenterades Oskar Robertson som ny huvudtränare i klubben. Idag står det klart att Oskar fortsätter som huvudtränare i ytterligare två säsonger.
– Vi jobbar långsiktigt och planen har hela tiden varit att Oskar ska vara den som ska leda Herr Elit och att det nu är klart med en fortsättning känns bra, säger Jimmy Helmersson, klubbchef i Sirius Bandy.

– Han har ett stort bandykunnande och har visat att han kan leda en stor stab. Han har spelarnas fulla förtroende och är helt rätt person att ha med sig nu när vi tar sikte mot kommande säsonger, fortsätter Jimmy Helmersson.

För Oskar själv var beslutet inte svårt att ta.
– Ja det känns bara bra. Beslutet var enkelt med tanke på den grund som vi lagt tillsammans de senaste två säsongerna. Därför är det extra kul att få fortsätta utveckla laget och samtidigt få möjlighet att kunna utvecklas själv i en stabil och framåtsträvande förening, säger Oskar Robertson.

Det har blivit kvartsfinalspel under båda säsongerna som Oskar varit huvudtränare. Nu senast blev det en tuff finalserie mot Villa Lidköping där laget verkligen gav förhandsfavoriterna en fight.
– Det har varit en väldigt lärorik säsong där vi till en början hade satt oss i en tuff situation efter halva serien. Därefter jobbade vi hårt tillsammans och gjorde väldigt många bra saker ihop. Det gav oss oerhört mycket lärdom, både som lag och som förening, avslutar Oskar Robertson.

Läs också