Spelarnytt: Nico Navalainen klar för Frillesås

Foto: Lennart Eriksson ÖSK

Frillesås presenterade under måndagen ett nyförvärv för kommande säsong. Det är målgöraren Nico Nevalainen som är klar för hallandsklubben. En måltjuv och hårt jobbande spelare på topp. Klubben har haft kontakt med Nico under lång tid men det var efter samtal med landslagskollegan Tero Liimatainen som fällde avgörandet till slut.

Frillesås har jagat Nico under lång tid. Huvudtränaren Jesper Larsson: – Vi har behövt en skarpskytt och hörnskytt och är väldigt nöjda med nyförvärvet. Vi har velat få in en forward som kommer tillföra mycket.

Nico Nevalainen spelar med tröjnummer 95, född 1995, kommer närmast från spel i Bandyallsvenskan och Örebro SK. Efter fyra säsonger i bandyallsvenskan och mellanspel i moderklubben JPS är det dags att ta nästa steg till elitserien.  Nico har i vinter spelat i det finska landslaget men finns inte med Ari Holopainens slutliga VM-trupp.

En allsvensk målgörare av rang – så här ser facit ut:
2018/19 då det blev 27 matcher med 21+3 som facit.
2019/20 38+5 på 28 matcher
2020/21, vilket var då Örebro SK kvalificerade sig till Elitserien, blev det 45+8 på 28 matcher.
2021/22 återvände Nico till moderklubben JPS Finland då hans familjesituation inte möjliggjorde spel i Örebro som då spelade i elitserien.
2023/24 I vinter var det åter spel i Örebro SK och då noterade han för 39+7. 10 av målen har noterats som hörnmål.

Frillesås Bandy är riktigt glada att Nico valt att starta sin Elitseriekarriär hos ”Laget från skogen” trots anbud från andra klubbar. Det visar att Frillesås Bandy är en attraktiv plats för duktiga bandyspelare, där det som är runt omkring som bra ledare, trivsam och familjär miljö och framför allt ryktet hur vi är som förening gentemot våra spelare ger resultat.

Kontraktet är skrivet som 1+1 år men vi får väl hoppas att det blir längre tid än så för Nico hos Frillesås.

Frillesås har sedan tidigare förlängt med säsongens interna skyttekung  Linus Jönsson. Vidare har även Gabriel Hultgren, Mattias Johansson, Fredrik Johansson, Marcus Lindholm, målvakten Christian Fagrell. Åtta spelare är klara för kommande säsong i en trupp som ska bestå utav 17 spelare.

 

Läs också