GAIS vann Västsvenskaderbyt

Det var blåsigt på Heden, vilket påverkade spelet en hel del. GAIS tog ledningen med 1-0 på hörna och Christofer Fagerström kvitterade på hörna som han ordande själv. GAIS lyckades hålla 2-2 i halvtid. Till mitten av första var 2-2 rättvist, men de sista 25 minuterna av första avgjorde matchen då Vänersborg inte lyckades utnyttja övertaget i medvinden. Chanser saknades inte. GAIS hade medvind i andra och skapade en hel del farliga chanser efter halvtidsvila. GAIS 3-2 mål såg billigt ut efter ett långskått. Bollen gick via spelare mot en skymd Gabriel Bridholm i mål som dock såg ut att ha koll på bollen.
Gabriel bjöd publiken på artesteri när han på en lång bakåtpassning klackade bollen bakom sig till medspelare framför en jagande GAISare.
Vänersborg kvitterade omgående genom Victor Weiselius. GAIS gjorde då på en snygg passning från vänsterförsvarsspelande Jacob Bucht till Fredrik Korén som säkert skjöt in 4-3. Vänersborg protesterade samstämmigt och vilt när domaren gav GAIS en hörna. Hörnan skjöt Erik Claesson skjöt i mål till 5-3. I ivern att reducera fick GAIS ytor att kontra. I ett av anfallen fick GAIS straff som Erik Claesson säkert skjöt i mål. Vänersborg försökte att sätta press framåt i slutet och lyckades få in två snabba i slutet av matchen, men kunde inte ta till vara den sista tiden innan matchen blåstes av. Vänersborg fick 60 minuters utvisning mot GAIS 40 minuter. Det borde nog ha varit oavgjort där, vilket även ett rättvist matchresultat skulle ha varit.