Annandagen bekräftar

Vilket sug det var till bandyarenorna på Annandagen – Det ska vara bandy efter julmaten. Bandyn snittar på över 4 000 åskådare i sju matcher samtidigt som det endast är två matcher som drar färre än 4 000 åskådare. Publiklagen Hammarby och Villa Lidköping stoltserar med 11 000 åskådare tillsammans. Tjusningen med att ha två elitserielag i högstaserien falnar i Västerås, men det kommer ändå över 4 000 åskådare. Hälsingederbyt i Edsbyn begränasas publikkapaciteten utav fyra väggar och tak. I Lidköpings Arenan var fylld med nytt publikrekord över 5 100 åskådare. Göteborgsderbyt drog över 4 000 åskådare. GAIS har snittat på knappt 1 000 i år medan Kungälv toppat med 2 000 åskådare. Därutöver kom det ytterligare 1 000 personer. 4 000 är en bra siffra i ett regnigt Göteborg och direktsänd-TV match.

Elitserien

Resultatmässigt gav gårdagens resultat ytterligare krydda på Elitserien när den nu vänder på fredag. Topplagen Edsbyn, Sandvikens AIK, Villa Lidköping och Hammarby tappade poäng med slutspelsjagande lag som Broberg, Vänersborg och Sirius. GAIS åkte på däng mot Kungälv som återigen bevisar att man hör till Sverige sex bästa lag – Just nu! Bottenlagen Tillberga, Kalix och Vetlanda går en knivskarp kamp till mötes i en jämn Elitserie där alla lag kan slå alla. Publiken tycks ha lärt sig det också. Därför kommer publiken tillbaka till nästa match även om det blev förlust. Varje match är en ny match en seger i förra matchen blir lätt en förlust i nästa. Efter flera tunga förluster föll Vänersborg igenom i tabellen, men oavgjort mot Sandviken följdes upp med seger mot Villa Lidköping. Villa Lidköping som inledde med tre raka matcher utan seger hade inför gårdagens match en åtta matcher lång förlustfri svit! Elitserien är en succé. I år är de sämre lagen inte sämre än att de bästa lagen måste spela bra för att vinna. Kampen om serieseger i de båda allsvenska grupperna hårdnar. Falu BS, Ljusdal, Haparanda och Örebro är topplagen i norra. I den södra ser Motala ut att snäppet bättre än övriga lag, men Gripen och LAIK har inte gett upp.

Publik även i Allsvenskan

Falu BS-Rättvik, Ljusdal-Haparanda, Örebro-Katrineholm, Blåsut-Gripen, Nässjö-Tranås drog närmare  1 000 eller fler åskådare.

Läs också