Bollnäs i serieledning

Sirius vann den viktiga streckmatchen mot Vänersborg på Studenternas efter sent avgörande. Erik Sundin blev matchvinnare i den 93:e matchminuten. Sirius har inte gett upp kampen om slutspel.

Kvällens största publik – 2200 – kunde jubla över att Bollnäs gick upp i serietopp efter 5-4 mot Gais. En match som avslutades med nerv trots att Bollnäs verkade ha avgjort vid två till fällen. Först 3-0 efter elva minuter och sedan 5-2 i andra halvlek. GAIS har efter två förluster återgått till sitt defensiva spel. Två hörnmål på totalt tre försök.

Edsbyn tappade serieledningen efter 3-3 i Söderhamn mot Broberg i ett tufft hälsingederby. Stefan Larsson räddade en poäng för hemmalaget när femtonminuter återstod.

Sandviken vann stort mot Kalix där junioren Erik Pettersson gjorde tre mål. Hammarby vann programenligt mot Tillberga. Patrik Nilsson spelade inte. Rickard Koch gjorde två mål för Hammarby.
Lyssna: Pelle Fosshaug, Tillberga

Vetlanda höll jämt med Västerås i första, men Västerås med tremålsskytten Jonas Nilsson blev för svår i andra halvlek.

IFK Kungälv vann det västsvenskaderbyt mot Villa Lidköping. Villa inledde bäst, men Kungälv fick två straffar och gjorde mål på ett frislag och ställningen var 3-0. Det speglade inte riktigt matchen så långt. När Peter Karlsson därefter tvingades bryta matchen försvann mycket av det fina anfallspelet som Villa hade i inledningen av matchen. Kungälvs femte skott på mål kom när Kungälv gjorde 4-0 på ett lång skott, som via en villaklubba fick en otagbar bollbana för Villas reservmålvakt Andreas Erkenborn. Martin Berggren var sjuk. Villa lyckades till slut få in bollen på hörna före halvtidsvila. Villa fick rejäl uppförsbacke när Kungälv fick sin tredje straff. Antti Ekman gjorde inget misstag, utan gjorde 5-1 och sitt tredje mål för matchen. Villa svarade direkt med att göra 5-2 på hörna och Patrik Hellmans andra mål. I 56:e matchminuten kom det första spelmålet. Ett snyggt anfall som Mikko Rytkönen sätter i mål. Matchen avgörs när Patrik Hellman får en billig utvisning. David Karlsson blir utvisad för olämpligt uppträdande. Patrik Hellman hejar på sina mannar från utvisningsbåset, vilket domaren uppfattar som protest och Patrik Hellman får ytterligare 10 minuter vilket innebär lindrigt matchstraff för tre tiominuterutvisningar. Kungälv
ökar till 7-2 på hörna. När David Karlsson reducerar på straff tänds ett litet hopp för Villa. Då åker Linus Rönnqvist på sin tredje utvisning för ett enklare slag på skridskon, vilket gav honom lindrigt matchstraff. Kungälv kan öka på till 9-3. Kungälv spelar ett stabilt och klokt spel bakåt och anfaller med bredd. Dessutom har man fått ordning på målskyttet på de fasta situationerna. Ett sjukdomstrött? Villa med Peter Karlsson skadad är inne i en tung period. I dag hade Villabehövt Rysslandsproffset Johan Esplund som var en av de 1 200 som stod på Skarpe Nord.
Lyssna: ”Andra halvlek är en parodi”