Mölndal gav Motala en sen julklapp

Motala hade en jobbig bortamatch mot Nässjö i kväll. Motala hade 3-1 nära halva matchen var spelad. Matchen spelades 3*30 minuter tillföljd av kraftig snöfall. Ställningen var 3-3 en bit in i tredje perioden. Då fick Motala en straff och i samband med detta fick Nässjö två man utvisade varav en för osportsligt uppträdande. Motala gjorde mål på straffen, men Nässjö fick strax därefter ytterligare en utvisad för osportstligt uppträdande. Under den periode gick Motala upp till 5-3. Nässjö gav dock inte upp utan reducerade till 5-4, men Motala höll undan och vann.

Mölndal gav seriesuvärenen Motala en sen julklapp. Mölndal besegrade överraskande Gripen med 5-3. Det var kraftig blåst på Åby, vilket Mölndal hanterade bäst och Martin Östling blev tvåmålsskytt.

LAIK vann programenligt mot Stjärnan. Jönköping slog Tranås och Blåsut besegrade Frillesås.