Vänersborg tog en ny skalp

Hammarby tog en efterlängtad seger mot Bollnäs. Bollnäs fick redan efter 20 minuter matchstraff för att ha använt en spelare för mycket på isen under längre tid (25 sekunder). Det blev långa diskussioner efter situationen med fyra minutersförlängning som följd. Diskussionerna fortsätter även efter matchen. Med en man mindre i 70 minuter blev det tungt för Bollnäs, men man var nära en kvittering och laget ville ha en straff i slutskedet. Hammarby vann med 4-3. Bollnäs inledde dock målskyttet i matchen, med en man mindre. Ett felpass gav Per Hellmyrs bollen som gjorde en soloprestation och mål. Även Bollnäs tredje mål var en felpassning från Hammarby som Hellmyrs utnyttjade.

Otursgubben denna fredagen 13 var unge Samuli Helavuori, som förlängt med Bollnäs i två år. Ja, det var inte att han skrev på Bollnäs som gjorde han till otursgubbe, utan det att det var han som upptäckte att Bollnäs var en man mer och fick det röda kortet. Utvisningen förändrade matchbilden då Bollnäs fick prioritera defensiven. Det var först efter halvtidsvilan som Hammarby lyckades utnyttja det numerära överläget. Patrik Nilsson gjorde två mål. Bollnäs tog sig tillbaka in i matchen och det blev dramatiska slutminuter inför 3 659 åskådare.
Lyssna: Bollnäs Per Hellmyrs efter förlusten mot Hammarby med 4-3

Vänersborgs form håller i sig. I kväll besegrades Kungälv som blev utspelade i första halvlek. Vänersborg ledde med 3-0 i halvlek, men det kunde mycket väl ha varit 6-0. Joakim Hedqvist gjorde sitt första mål för Vänersborg, men hade bud på fler. Christofer Fagerström blev mållös, men hade flera chanser att göra mål för hemmalaget. I slutet av matchen kom Kungälv in i matchen och skapade en hel del oreda i Vänersborgsförsvaret, men Kungälv kom inte närmare inför de 2 000 åskådarna i Vänersborg.
Lyssna: Vänersborgs Joakim Hedqvist efter segern mot Kungälv

Edsbyn vann med stora siffror mot ett positivt spelande Kalix. Kalix hade inledningsvis ledningen i matchen med 1-2 efer att ha vänt ett ett måls underläge. Därefter gick Edsbyn upp till 5-2 i halvtid. Jonas Edling och Mattias Hammarström blev tremålsskyttar för Edsbyn som vann matchen med 10-4. Edsbyn gjorde hela fem mål på hörnor och ett kom på straff. Edsbyn gjorde mål på var tredje hörna! Kalix gjorde ett hörnmål.