Villa och Bollnäs delade på poängen

Villa och Bollnäs delade på poängeni i fredagens toppmatch i Elitserien. Regn påverkade spelet negativt och det var Bollnäs som såg ut att behärska den dåliga isen bäst. Det var dock Villa Lidköping som hade ledningen med 2-0 i halvtidsvila. Lägg därtill att Jesper Bryngelsson bommade en straff. Villa fick inleda andra halvlek med två man mindre på plan och Hellmyrs flyttade upp på mittfältet i Bollnäs. Bollnäs fick rejält tryck på Villa. Martin Berggren storspelade i Villaburen och avvärjde Bollnäs försök att göramål utan några större besvär. Bollnäs kom inte ofta till avslut utan tog hörnor som var uddlösa. Den 13e gav dock resultat. Villa skapade inte mycket framåt. Daniel Andersson var febersjuk och det märktes i Villasoffensiv. Villashörnor var färre med vassare än Bollnäs. Johan Andersson hade ett jätteläge som gick strax över ribban i andra halvlek. Ett av Bollnäsmål ville Villaspelarna få till spark, uten gehör från domarna. Linjedomarna var inte med i matchen. De närmare 2 600 fick nöja sig med en poäng.

Hammarby vann den oerhört viktiga matchen borta mot IFK Vänersborg med 4-5 inför 1 300 åskådare. Patrik Nilsson gjorde tre mål och gjorde även det avgörande 4-5 målet. Patrik Nilsson missade även en straff därefter.

Ytterligare en viktig match kring slutspelstrecket spelades mellan Broberg och Vetlanda. En tät och målsnålmatch där första mål dröjde till 63e matchminuten då Broberg tog ledningen genom Stefan Larson på straff. Kvitteringen kom i 80e matchminuten genom Per Einarsson framspelade av Johan Löfstedt. Magnus Fryklund i Broberg ådrog sig grovt matchstraff efter en bentackling.

Edsbyn hade inga problem att vinna över Katrineholm. Segersiffrona skrevs till 10-1 inför drygt 1 100 åskådare.

Allsvenska södergruppen ser allt jämnare ut. GAIS vann med 7-4 hemma mot IFK Motala och gick därmed upp i serieledning. Detta då Gripen Trollhättan överraskande fick stryk hemma mot Stjärnan i en målrikmatch med 7-8 inför 600 åskådare. Lidköpings AIK tog sin andra raka seger efter trög inledning av serien. I dag besegrades Boltic överraskande med 5-6. Det innebar att Ale Surte passerade Botlic Göta till en tredje plats. Surte vann matchen mot Nässjö med 4-3. Även Otterbäcken har utvecklats bättre på sistone. Idag besegrades Frillesås borta med 4-5. Bollanlaget Tranås besegrade överraskningslaget Jönköping med 2-1. Det var Tranås första poäng för säsongen.

I norrgruppen är det Örebro SK och Tillberga som dominerar. Örebro SK vann med klara 8-1 mot Finspång och Tillberga vann medklara 7-1 mot Västanfors. Bakom jagar Köping som slog IFK Rättvik hemma med 5-3. Kalix och Ljusdal delade på poängen när lagen i dag spelade 2-2. Samtidigt slog Skutskär Gustavsberg klart med hela 15-0.

Läs också