Dramat drar vidare….

I kväll så fortsätter dramatiken i Elitserien. Sirius spelar mot Tillberga, en måste match för båda lagen. Sirius jagar en slutspelsplats och Tillberga nytt kontrakt. – Vi har inte givit upp hoppet om en slutspelsplats. Vi vet att det finns en j-la potential i det här laget och vi har haft flera bra prestationer och borde ha haft fler poäng, säger tränaren Mats Söderman till Uppsala Nya Tidning. Han tillägger dock:
– Vi har varit alldeles för ineffektiva.
Sirius vill förstås spela ett slutspel, och då krävs det två poäng mot Tillberga till att börja med.
– Våra chanser att gå till slutspel skulle förstås reduceras om vi förlorar, säger Mats Söderman. Alla utom skadade Johan Hydling var tillgängliga för spel vid träningen i går.
Anders Östling i Tillberga är troligen med i kväll.
– Vi vill försöka bygga vidare på spelet vi hade mot Villa senast (förlust 3–8). Sedan får vi se vad det blir för förhållanden, om vi får någon bra is och sådant men det gäller att vi försöker hålla i bollen och hålla tätt bakåt, säger TB-högerhalven Anders Östling till VLT.

Broberg drar med Hammarby i kampen om slutspelsplats?

Slutspelsplatsen som jagas är Broberg Söderhamn. Hammarby får anses vara klart slutspelslag. Hammarby har fem poäng till goda till nian Vänersborg, men en förlust i kvällens match mot Broberg då är Hammarby indraget i slutspelskampen. Det är nog inget laget har väntat sig. Till Hammarbys egen hemsida säger Stefan Karlsson inför matchen på Broberg så här:
-Det blir kamp imorgon också. Det är förstås en match som betyder jättemycket för båda lagen. Vi måste vara helt koncentrerade och använda adrenalinet på rätt sätt. Hålla i spelet, följa vår spelplan och fokusera på de detaljer som vi är bra på.
Hur kommer laget se ut?
-Rille Johanssson står igen. Patrik Hedberg gjorde en mycket bra match mot Bollnäs, men vi hade bestämt redan innan att Rille ska spela mot Broberg. Klasse Nordström vilar. Han har en liten känning i höftböjaren, men kommer att vara med på fredag igen. I anfallet tillsammans med Patrik Nilsson och Rickard Koch spelar Johan Östblom. Calle Rutqvist är tillbaka från avstängningen, och Robban Rimgård kommer att byta av på mitten. Junioravbytare blir Anders Persson – Kasper Milerud, Agge Elebring och Jonas Enander är upptagna av spel i skolmästerskapen i Vetlanda.

Vetlanda jagar kontrakt inför mycket publik

Villa tar emot Vetlanda. Villa jagar placeringsposition inför slutspelet och Vetlanda nytt kontrakt. Mycket folk som vanligt i Lidköping. 2 000 förköpsbiljetter är sålda. Så mellan 2 500-3 000 personer väntas till Sparbanken Arena i kväll.

Toppmatch mellan Västerås och Edsbyn

Dagens toppmatch är den mellan serieledaren Västerås SK och Edsbyn. – Toppmatch här hemma blir jättekul. Sedan så vet vi att det kommer bli tufft och hårt och vi måste höja oss lite jämfört med de senaste matcherna. Jag vet inte varför det känts lite sämre nu ett tag men jag tror att det gått åt väldigt mycket energi när vi spelat bortamatcher, som vi sedan inte har hunnit ta igen till nästa match. Det var nog en anledning till att det blev som det blev mot Broberg, säger Movitz till VLT och fortsätter:
– Mot Edsbyn gäller det att vi kommer upp högt på dem och att vi sedan kan jobba tillbaka i ett bra tempo. Dessutom måste vi se till att få lite längre anfall. För egen del gäller det att jag orkar stå upp för de skjuter högt. Jag vet var de kommer att skjuta men det gäller att jag orkar vara tillräckligt stark i magen så att jag orkar stå kvar.

Läs också