Hungriga målskyttar hos nya serietvåan

David Karlsson gjorde fyra mål när Villa Lidköping vann mot Vetlanda med 12-4. Jesper Bryngelsson var något värre med sex mål. Det var nära 2 500 på plats i Lidköping som fick se sitt hemmalag klättra till andra plats i Elitserien.

Lyssna: Jesper Bryngelsson: ”Idag ramlade de in”Lyssna: Stefan Nordén Vetlanda ”Vi gör en plattmatch”

Sirius vände och vann med 6-5 mot Tillberga. Det stod 0-3 till Tillberga i halvtid. – Jag tycker att vi spelade rätt bra ändå i första halvlek, men det är dålig is och vi har svårt då. Dessutom kan vi ju inte sätta våra chanser, säger Christian Mickelsson till UNT. Mickelsson avgjorde matchen på en straff i slutminuten. Sirius har nu tre poäng upp till elitserieplatsen.

Broberg hämtade in 1-4 underläge, men fick med sig en pinne mot Hammarby. Ifjol låg man också under med 1-4 och vann med 7-6 på Zinkensdam. Stefan Larsson kvitterade till 4-4 efter ett skott i nättaket. – Det var skönt. Vi kör på och följer matchplanen och då kommer också lägena framåt, säger Stefan Larsson till Söderhamns-Kuriren. Stefan blev liksom Patrik Nilsson, Hammarby, tvåmålsskyttar. Hammarby passerar Kungälv i tabellen och ligger nu sexa. Broberg ligger åtta, med två poäng till godo till Vänersborg på nionde plats.

Edsbyn ägde bollen, men Västerås vann med 6-2. Tobias Holmberg blev matchvinnare för Västerås efter två mål och två assist. Mattias Hammarström gjorde två mål för Edsbyn. Västerås behåller sin första plats i Elitserien.
– De gör enkla mål, och vi får jobba för våra, summerar Edsbyns tränare Peter Törnberg till Ljusnan.

Läs också