Villa nya serieledare – Vetlanda upp på kvalplats

Villa storspelade borta mot Broberg och hade klara 0-6 efter 60 minuter. Matchen var över. Broberg som jagar slutspelsplats, fick hjälp av Vetlanda som vann över Vänersborg som också aspirerar på slutspel.

Slutspelsjagande Sirius föll mot Bollnäs, men hade länge 1-0. – Vår första halvlek var fantastiskt bra. Vi spelade lugnt och gick framåt på de chanserna vi fick. Vi gjorde det bra, säger Olle Gabrielsson tränare i Sirius till UNT. – Det var frustrerat i halvtid, vi hade mycket i oss som vi behövde få utlopp för, säger Per Hellmyrs till Ljusnan. – De gick på lite hårdare efter paus och vi fick inte lika mycket tid och blev lite stressade, säger Olle Gabrielsson. – Vårt passningspel i andra halvlek var inte bra. Vi försökte ställa om så gott det gick och hade ett par lägen, men då spelade vi i stället bort bollen, säger lagkaptenen Lars Fall till UNT, som konstaterade fakta:
– Det är svårt att vinna när man gör ett mål framåt …

GAIS tog in en poäng på Broberg när man spelade 2-2 borta mot Edsbyn. – Frustrerande, säger tränaren Jonas Holgersson till Göteborgs-Posten, men vi visar att vi kan hota dom bästa lagen. Edsbyn kvitterade i 89:e match minuten.

Kvällens toppmöte spelades mellan Sandviken och Västerås, där effektiva SAIK vann med klara 6-0. Västerås saknade inte chanser, men gjorde inte mål. Därmed är Villa Lidköping serieledare. Villa är bästa borta lag och skytteligaledaren David Karlsson gjord tre mål i kväll. – Tillsammans med Bollnäs är detta vår bästa match. Killarna gör allt rätt och ärligt talat var jag helt säker på vinst före matchen. Alla köper sina roller och vi vet exakt vad vi ska göra på isen. Spelar vi så är vi riktigt, riktigt bra, säger Villatränaren Ari Holopainen till NLT.
Kalix var nära att ta poäng mot Hammarby. Ställningen var 3-3 strax före slutsignalen, då gjorde Hammarbys Patrik Nilsson 3-4. I Kalix försök att kvittera så gjorde Hammarby istället 3-5. Kalix tappar en placering och befinner sig på nedflyttningsplats tillsammans med Tillberga.