GAIS tappade 4-2 mot Bollnäs

Efter en tempofattig och händelselös första halvek så satte Bollnäs gasen i bott i början av andra. Det gav utdelning tidigt i andra halvlek genom Ville Altonen, som hörde de till de hungrigare spelarna i Bollnäs. GAIS vek sig inte utan kvitterade Calle Johansson sex minuter senare. Bollnäs fortsatte sitt högre tempo och fick en straff, vilken Mikko Lukkirilla säkert satte i mål. Då trodde nog inte så många att GAIS skulle klara att hålla emot Bollnäs högre tempo. GAIS vann bollen enkelt högt i Bollnäs försvaret och kunde Tony Eklind kunde kvittera framspelad av Olle Sundin. GAIS överraskade med att göra både 3-2 och 4-2 på hörnor. Bollnäs såg ut att vara riktigt illa ute, men på de sista fem minuterna inklusiver tilläggsminuterna lyckades Bollnäs få med sig en pinne. 4-3 kom efter en snygg genomåkning av Per Hellmyrs och kvitteringen svarade Jimmy Lindgren för. Resultatet var rättvist och båda lagen var nöjda med var sin poäng. Magnus Muhrén var riktigt bra i GAIS och i övrigt en gedigen laginsats som så ofta denna säsongen. I Bollnäs saknades Juho Liukkonen efter armskada i fredagens match mot Sirius. Per Hellmyrs blev hårt uppvaktad, stabilt försvarsspel av Andreas Westh. Ville Altonen hade ambitioner, men passningsspelet stämde inte riktigt i Bollnäs.

7-1 Mattias Johansson, IFK Kungälv

IFK Kungälv ökade tempot i andra och vann komfortabelt mot tabelljumbon Tillberga. Det blev 7-2 efter 1-0 ledning i halvtid. Mikael Lindberg blev tremålsskytt och Kungälv befäster sin position som slutspelslag. Tillberga hade hela fjorton hörnor, men fick bara utdelning på en enda hörna.