Målfest i Trollhättan

8 – 8   –    I dag hade Gripen chansen att närma sig Motala i den allsvenska södergruppen, men Motala öppnade ursinnigt starkt och ledde med 1-5 efter drygt 2o minuter! Gripen gav inte upp, utan jobbade successivt in sig i matchen. Målen ramlade in och underläget två mål för Gripen och de nära 800 på läktarna fick se hela 12 mål de första 45 minuterna. Målsnålare i andra? Något, men efter 5-7 i halvtid så blev det ytterligare fyra mål i matchen. Gripen vann andra halvlek med 3-1 och matchen slutade 8-8! Junioren Robin Karlsson kvitterade för Gripen och det var Robins tredje mål i matchen. Även Martin Apelqvist i Gripen blev tremålsskytt. När fyra matcher återstår för Gripen ligger man två poäng efter Motala, som dock har sex matcher kvar att spela. Fördel IFK Motala, som i dag tappade säsongens första allsvenska poäng. Gripen befäste sin kvalplats till Eltiserien.

Jönköping vann med betryggande siffror mot årets nykomling Mölndal. Även här blev det många mål. Det blev 9-5 (4-1) där Oscar Henriksson gjorde hela 6 mål.  Båda lagen har nu fem poängs marginal till kvalplats.