Villa befäster serieledningen

Villa Lidköping spelade ut Kalix i kväll och behåller serieledningen under VM-uppehållet. Daniel Andersson visade storform inför VM och gjorde inte mindre än fyra mål själv och assisterade till två mål. 1-0 målet var en soloprestation utöver det vanliga. Även 6-4 målet där Daniel efter solokörning hamnade i dålig vinkel, men lobbade bollen över målvakt Björn Hellman. Dryga 2 700 åskådare var på plats och fick även se Tim Persson göra fyra mål. Villapubliken har två intressanta matcher att se fram emot efter VM då Västerås och Hammarby kommer på besök.
Kalix får fortsätta kampen om ett nytt kontrakt. De värsta motståndarna i kampen är Tillberga och Vetlanda som båda föll i sina matcher.

Sandvikens AIK behåller sin andra plats efter seger mot Tillberga. Sandviken hade stora problem mot Tillberga, som hade 2-0 en bra bit in i första halvlek. Det dröjde ända fram till den 53:e matchminuten innan SAIK var i ledningen för första gången i matchen. Därefter drog SAIK som väntat i från och vann med 8-3. De båda VM-aktuella spelarna Johan Löfstedt och Mikko Aarni visade VM-form med fyra respektive tre mål.

Erik Claesson tre målsskytt på fasta situationer
Västerås är trea efter 5-3-vinst borta mot GAIS. Ställningen var 1-1 i halvtid. Västerås var i ledningen vid tre tillfällen, men GAIS kom tillbaka vid tre tillfällen. Erik Claesson gjorde samtliga mål för GAIS på fasta situationer. Varav två på straff. Magnus Muhrén blev utvisad vid två tillfällen för olämpligt uppträdande. Den finska landslagsspelaren Pekka Rintala gjorde två mål för Västerås och den svenska VM-reserven Jonas Nilsson gjorde också två mål för Västerås.

Bollnäs tog en viktig men knapp seger borta mot Kungälv som därmed fick inkassera sin andra förlust på Skarpe Nord denna säsongen. Mikko Lukkarila blev tremålsskytt för Bollnäs medan Mikael Lindberg gjorde tre mål för Kungälv. Bollnäs hade 4-1 ledning när 15 minuter återstod. Kungälv var sånär på att komma på att komma i kapp, men kom inte närmare än 3-4.