Bandy-VM: Knapp seger för Ryssland mot Finland

Regerande världsmästaren Ryssland besegrade Finland med 5-4 (2-0) vid bandy-VM i Kazakstan på måndagen. Det började inte bra för Finland i dag heller. I tolfte minuten missade Antti Ekman en straff och minuten efter gjorde Finalnd istället mål i egen bur. Ryssland gick därefter upp till en ledning på 4-0. Då tog Finland Time-Out. Finland putsade till siffrorna till 4-2 innan Sergie Lomanov gjorde 5-2 vilket var hans andra mål i matchen. Finland kom närmare, men inte närmare än 4-5. Ryssland missade en straff i sista matchminuten. Det var för övrigt Rysslands andra missade straff i matchen. De finska målen gjordes av Mikko Lukkarila, Ville Aaltonen (2) och Pekka Rintala. På tisdag möter Finland USA. Sverige slog i går Finland med klara 12-0 och möter just nu Norge.