GAIS vann över Hammarby

Dramtatisk match mellan Hammarby och GAIS. Hammarby kvitterae alldeles i slutet till 3-3. GAIS lyckades vinna med 4-3. Stefan Karlsson, tränare i Hammarby, var oerhört besviken efter matchen. Vi fick rejäl motvind andra, vinden ökade mycket i andra halvlek. Rejäl kämpaseger. – Härlig fighting match, sa Jonas Holgersson, tränare i GAIS.  Magnus Muhrén blev matdchvinnare med 3-2 och 4-3-mål. Erik Claesson kvitterade till 2-2, men kostade på sig att skjuta en hörna i ribban och missa en straff. Drygt 5 000 åskådare passerade gratisentrén.

Sirius och Kalix möttes inför dryga 2 000 åskådare på Studenternas. De två lagen som strider för slutspel respektive nytt kontrakt. Sirius dominerade första halvlek och hade en 3-1 lednig mot ett blekt Kalix. Sirius borde ha gjort något ytterlgiare mål i första halvlek. Kalix kom ut som ett annat lag i andra halvlek och kom under andra halvleks första kvart i kapp till 3-3. Då höll sig Andreas Eskhult framme på en hörnretur och kunde slå in 4-3 till Sirius. Kalix lyckades återigen kvittera till 4-4 genom Michail Zalataev som blev slutresultatet. Kalix tog däremot en mycket viktig poäng i kampen om fortsatt spel i Elitserien. För Sirius blev det ännu en tung poängförlust i kampen om en slutspelsplats.