Villa vände i brygga inför storpublik

Christoffer Norin blev matchvinnare inför 4 150 åskådare när Villa besegrade Hammarby. Villa dominerade första halvlek, men det stod bara 2-1 till Villa efter ett sent reduceringsmål på hörna för Hammarby.

Villas storskytt för kvällen var Jesper Bryngelsson och han ökade på ledningen för Villa till 3-1 i inledningen av andra. Hammarby kom igen genom Klas Nordström och Patrik Nilsson. Jesper Bryngelsson gjorde då sitt tredje mål för kvällen till 4-3 på hörna. Hammarby gav inte upp. Forne Villaspelaren Klas Nordström kvitterade återigen för Hammarby som dessutom gav Richard Koch Hammarby ledningen när bara tio minuter återstod.

Villa gav inte upp och Jesper Bryngelsson gav Villa åter hopp om en serieseger och kvitterade till 5-5 i 84:e matchminuten. På övertid gav Christoffer Norin levererade han sin tacksamhet till hemmapubliken och satte segermålet till 6-5. Segervrålet i hallen nådde aldrig tidigare höjder och ville aldrig ta slut. Villa tog sin elfte raka seger och är nu klara för att bli sämst tvåa.

Bollnäs och Broberg delade på poängen i en match som slutade 1-1 inför hela 3 200 åskådare! – Det går inte att vinna matcher när man bara gör ett mål, sade Juho Liukkonen till Ljunsan. Juho Liukkonen brände en straff i andra halvlek och Altonen hade ett bra läge i slutet av första halvlek. Bollnäs inleddde matchen bäst, men Broberg spelade upp sig. I andra återtog Bollnäs kommandot, men hade svårt att komma till avslut. Broberg fina försvarspel håller i sig från andra halvlek i borta mötet mot Kungälv. För Broberg innebar poängen att inte ens ett smärre under kan få GAIS eller Vänersborg att gå förbi och ta Söderhamnslagets slutspelsplats.

Kungälv fick en tuff inledning mot Edsbyn som gick upp till en 1-4 ledning i första.
– Vi bjuder Edsbyn på tre mål i första halvlek. Vi skapar mycket chanser men får inte in bollen, säger lagkapten Mikael Lindberg till Kungälvs hemsida.
Kungälv började dock hitta målet igen och kom i kapp till 4-4 inför 1 500 åskådare. Ted Skoglund och Magnus Olsson blev tvåmålsskyttar för de båda lagen. Poängen för Kungälv gör att jagande Gais och Vänersborg nu ligger fem poäng efter med bara två matcher kvar att spela och kan därmed inte gå förbi Kungälv i tabellen.