Vetlanda en straffmiss från skräll

Vetlanda var så när på att ta poäng mot Sandviken i dag. I matchens 91:a matchminut hade Vetlanda chansen att göra mål på straff och kvittera till 7-7. Ett resultat som hade inneburit att Sandviken hade varit tvungna att vinna med två mål mot Villa Lidköping. Nu gör SAIK och Villa Lidköping upp om seriesegern och 100 000 kronor i sista omgången. Blir det oavgjort så vinner Villa Lidköping. För SAIK krävs det vinst.

Fin avslutning för Vänersborg räckte inte till slutspel

Vetlanda är klara för kval sedan tidigare. I dag står det klart att Vänersborg har ordnat nytt kontrakt. Vänersborg avslutar serien med seger mot GAIS med 5-3. Christoffer Fagerström gjorde tre mål för IFK-laget. Vänersborg avslutar med sju segrar, två oavgjorda och två uddamålsförluster på de sista elva matcherna. Det räckte ändå inte till slutspel.

För GAIS innebar förlusten att man trots en strålande säsong får en helt avgörande match i sista omgången mot Sirius om vilket lag som tvingas kvala sig kvar till Elitserien. Sirius besegrade Västerås med 5-4 i snöblandat regn. För Sirius krävs vinst och för GAIS räcker det med oavgjort. Matchen spelas i Göteborg.

– Vi hade en jäkla energi i laget, vi är grymt stola över laginsatsen där alla ger 110 procent och vi ville ge vår fantastiska hemmapublik en bra insats, säger assisterande tränaren Mats Söderman till UNT. Det var omöjligt att spela längs isen i dag så vi spelade mycket långa bollar där Viktor Broberg (utsedd matchens kämpe) gör en fantastisk insats med att plocka ned bollarna.

Läs också