SM: Villa och SAIK till semifinal

Bandyhighlights:%20Villa-Kung%C3%A4lv
Nära 7 000 såg de båda semifinalerna i kväll. Flest, 3 700, var det som såg den TV-sända matchen i Lidköping. Hemmalaget Villa vann med klara 11-5. Villa skapade många chanser direkt i matchen, men började som senast på Skarpe Nord med oskärpa i avslutningen. Det stod bara 3-2 i havltid efter det att David Karlsson bl a missaten straff. I andra tog Villa tag i spelet och tjugo minuterna i andra gjorde man riktigt bra och gick upp till en 7-2 ledning. Därefter blev det hawai-bandy, men Villa med fyramålsskytten Daniel Andersson höll i från. Patrik Gustavsson, Patrik Hellman, Henrik Larsson och Jesper Bryngelsson var stundtals strålande. Kungälv orkade inte komma i nivå med vad man sett tidigare i vinter. Allt för många spelare var inte delaktiga i spelet. Antti Ekman gjorde sin sista match för Kungälv på ett tag. Nu bär det hem till nordligare breddgrader. För Villa väntar nu en semifinal mot Bollnäs där man har revansch att utkräva efter att man åkte mot just Bollnäs i semifinal i fjol med 3-0 i matcher. I år tog Villa Bollnäs i Elitserien på bortaplan. TV4:s exportkommentator Pelle Fosshaug tror att Villa Lidköping tar hem semifinalserien mot Bollnäs. Han tippar 3-2 och att det som avgör är att Villa får den femte avgörande på hemmaplan i Lidköping.

Nära 400 tilltresta Edsbynbor gav de övriga 2700 i Göransson Arena en läxa i hur stämning i en bandyarena skapas. Nu räckte det inte för Edsbyn, utan Sandviken med fyramålsskytten Christoffer Edlund var något bättre. Trots dramatiken var det relativt få chanser för båda lagen. När Edsbyn reducerade eller kvitterade gjorde SAIK relativt omgående ytterligare ett mål. I halvtid var ställningen 1-1, men Erik Säftström gav SAIK omgående ledningen i andra halvlek. Mattias Hammarström kvitterade på frislag sex minuter senare. Johan Löfstedt återgav SAIK ledningen omgående. På hörna kvitterade Mattias Hammarström återigen. Därefter gav Christoffer Edlund SAIK en tvåmålsledning. Edsbyn gav inte upp och gjorde efter sin Time-Out ett reducerignsmål till 5-4 genom Simon Jansson. Christoffer Edlund fastställde matchen till 6-4 tre minuter före full tid. SAIK får nu möta vinnaren Västerås och Hammarby.  Det avgörs i det femte avgörande matchen på onsdag kväll i Västerås.

Lyssna: Villa/Lidköpings Jesper Bryngelsson
Lyssna: IFK Kungälvs Mikael Lindberg

Lyssna: Christoffer Edlund efter segern mot EdsbynLyssna: Magnus Olsson efter förlusten mot Sandviken