Hammarby slog ut Västerås SK

Västerås SK – Hammarby 3-5 (2-4 Halvtid) Publik: 3 600.

Västerås SK inledde den femte avgörande matchen bäst och fick utdelning när man gjorde 1-0 genom Pekka Rintala i den 20:e matchminuten. Hammarby bjöds in i matchen via ett självmål och därefter gjorde Hammarby ytterligare två mål inom fem minuter. Robin Sundin gav gästerna ledningen efter passning från Ulf Einarsson. Därefter satte Patrik Nilsson en projektil bakom David Movitz i VSK-målet på hörna. Västerås tog Time-out när 30 minuter var spelade och fick åter ordning på spelet.  Västerås SK har fick även kontakt med Hammarby målmässigt i samband med en hörna. Patrik Sjöström fick en bra träff på hörnan, där Ted Andersson kunde slå in returen, 2-3. Västerås SK kom in i matchen och spelet stod därefter och vägde. Västerås SK Anders Bruun slarvade i försvarsspelet i slutet av halvleken och ställde David Movitz Västerås målvakt halt varpå Patrik Nilsson kunde göra 2-4 alldeles före halvtidspausen.

Robin Sundin åker igenom och dras ner i straffområdet redan tre minuter in i andra halvlek. Patrik Nilsson lade straffen som mitt på David Movitz som räddar och håller bollen. Västerås slarvar eller har problem med isen i samband med uppspelet vid ett flertal tillfällen i inledningen av andra halvlek. Det gav Hammarby flera enkla och chanser till att öka på ledningen.  Oskar Gröön gav Västerås SK nytt hopp genom ett skott på 30 metershåll som gav reducering till 3-4 efter 60 minuter. Patrik Hedberg i Hammarby borde tagit den. Istället revanscherar sig Patrik genom att rädda ett friläge som Jimmy Jansson hade. Det svängde  rejält i andra halvlek där spelet böljade framåt tillbaka, men inget direkt skönspel. Hammarby snackade vid ett par tillfällen till sig utvisningar för osportsligtuppträdande, när man är två man mer på plan.
Jimmy Jansson hade ytterligare ett jätteläge efter lyftning från Joneby. Jimmy tog ner bollen och blev helt fri med Hedberg i Hammarbymålet. Han rundade Patrik, men missade öppet mål. Västerås går för att kvittera. Västerås ville ha en straff i slutet av matchen. I stället blir det 3-5 till Hammarby. Målet kommer i 87:e matchminuten. Jesper Eriksson målet som betyder att Hammarby lyckas slå Västerås efter sex misslyckade försök i ABB Arena. En spännande match med mycket slarv i Västerås SK och oskärpa i avsluten.

– Tycker att vi hade tillräckligt lägen för att vinna matchen. Vi gav verkligen allt och så skiljer det ändå så lite, säger Västerås tränaren Westman till VLT efter matchen.

Lyssna: Tobias Holmberg, Västerås, efter att ha blivit utslagna av Hammarby i kvartsfin
Lyssna: Patrik Nilsson, Hammarby, efter 5-3-segern mot Västerås i den avgörande kvarten