SAIK och Bollnäs tog kommandot

SAIK fortsätter att vinna på Zinkensdamm. I går krävdes det förlängning och segerskytt var Christoffer Edling som gjorde fyra mål i matchen.

De drygt 4 000 åskådarna fick se SAIK öppna klart bäst och Erik Säfström gav följdaktligen också bortalaget ledningen i femte matchminuten. SAIK fortsatte det fina spelet, men Stefan Erixon kunde kvittera på en hörna. Christoffer återgav ledningen till gästerna, men Patrik Nilsson fångade upp ett dåligt uppspel av SAIK och efter 25 minuter var det inte helt rättvist 2-2. Patrik Nilsson och Per Einarsson gav Hammarby en 4-2 ledning i halvtid. Hammarbys spel blev bättre i andra, men SAIK fortsatte med sitt och vände till en 4-5 ledning efter två mål från Christoffer Edlund och ytterligare ett mål från Erik Säfström. Fem minuter före fulltid ordnade Stefan Erixon en kvittering till 5-5 som betydde förlängning. 14 minuter in i förlängningen kom avgörandet från Christoffer Edlunds klubba.
Bandyhighlights:%20Bolln%C3%A4s-Villa
Bollnäs hade en lyckoperiod i femminuter i första halvlek, då man gjorde tre mål på tre fasta situationer.
Fram till dess hade bortalaget bra kontroll på matchen och ägde bollen mest, utan att skapa några riktigt bra chanser. Villa försökte ta sig tillbaka i matchen, men Bollnäs gjorde tidigt i andra 4-0 och i farten kom även 5-0. – De var nere vid 3–0 och när vi gör 4–0 tidigt i andra så spikade vi igen lite. Jag tycker vi fick matchen dit vi ville, säger Bollnäs tränare Patrik Larsson till Ljusnan.
Villa smög sig tillbaka i matchen och reducerade till 5-3. Det fanns bud på fler mål, men Timo Oksanen i Bollnäs målvakten briljerade med många fina räddningar. Bollnäs kontrollerade stora delar av matchen, medan Villas svit med dåliga första matcher i slutspelsmatcherna fortsätter. Villa behöver få fler spelare delaktiga i spelet sa TV-experten Pelle Fosshaug. Patrik Gustafsson och Henrik Larsson behöver vara aktivare. I hemmalaget var förutom Timo Oksanen även Per Hellmyrs mycket framträdande. Positivt för Villa var att David Karlsson efter hans mållösa match mot Kungälv fick göra mål. – Tycker vi börjar helt okej första 20 minuterna, men sedan är dom hetare. Vi kom inte upp i rätt nivå och det är förstås inte bra i en semifinal, säger Ari Holopainen Villatränaren till NLT.

Lyssna: Hammarbys Stefan Erixon efter förlusten mot Sandviken i SM-semifinal 1
Lyssna: Sandvikens Christoffer Edlund efter segern mot Hammarby i SM-semifinal 1