SM: Villa i 2-1-ledning

Villa Lidköping öppnade formidabelt mot Bollnäs. Hemmalaget öppnade i ett ursinnigt tempo och spelade ut Bollnäs fullständigt. Målen kom, men det stod bara 2-0. Liksom i tisdags kunde ledningen varit fyra, fem mål. Bollnäs tog Time-Out och med en reduceringdär som kom i samband med frislag där Villa ”glömde” bort Per Hellmyrs så var 2-1 ett faktum. En ledning som mycket väl kunde varit betydligt större.
Redan efter sex minuter kvitterade Bollnäs efter att fyra Bollnäs störtade rakt fram för att ta emot ett långt utkast från Timo Oksanen. Villa blev ”långt” och ytorna stora för Bollnäs. Mikko Lukkarila tog emot Timos utkast och som försökte passa, men gick via Villaspelare i mål bakom Martin Berggren som blev ställd. Martin Berggren gjorde många fina räddningar denna afton. Timo Oksanen stod ofta välplacerad i målet denna kväll på ofta dåliga skott från Villa denna afton. Tio minuter senare hittade Peter Gustavssons passning Jesper Bryngelsson som gav Villa återledningn. Bollnäs satsade framåt och ägde mycket boll. Villa slarvade i uppspelet och det var en omvänd matchbild från de tidigare tre halvlekarna i Lidköping. Bollnäs hade dock svårt att skapa de riktigt vassa chanserna. Istället bröt Henrik Larsson ett Bollnäs anfall. Henrik kunde med en långpassning friställda Daniel Andersson vid mittlinjen. Daniel åkte från Bollnäs försvaret moch överlista Timo Oksanen. 4-2 var ett faktum när bara tio minuter återstod. Som vanligt avslutar Villa starkt. 5-2 kom efter en solokörning från Erik Olovsson där Jesper Bryngelsson kunde göra mål på returen. 6-2 kom på hörna. Johan Malmqvist hade torrt krus och skjöt en hörna otagbart i mål. Johan Malmqvist fångade upp ett slarvigt slaget frislag från Bollnäs i första och satte 2-0 på ett hårt distansskott.

– Vi var nöjda med prestationen i första halvlek, men inte resultatet. Det känns
som vi borde varit i ledningen med 4–1 eller 5–1. Vi vägrar att förlora inför den här publiken, säger en påtagligt nöjd Ari