SM: Villa Lidköping till SM-final!!!

Sandvikens AIK – Villa Lidköping i final. Har du SM-finalbiljetter? Köp biljetterna här hos Ticnet

29 års väntan för Villa Lidköping är över! Villa är i SM-final. David Karlsson gjorde det avgörande målet i suddendeath. Detta i Bollnäs inför dryga 3 000 åskådare i den fjärde semifinalmatchen. Därmed är det repris på Elitseriens sista match om vilket lag som skulle vinna grundserien. Villa har revansch att utkräva.

Martin Berggren i Villa-målet blev stor matchhjälte när han räddade en Bollnässtraff strax före fulltid vid ställningen 3-3. Daniel Andersson hade möjlighet att göra 2-3 helt fri med Oksanen.

Första halvlek var Bollnäs där Per Hellmyrs var planens gigant. Bollnäs Robin Ehn fick tidigt i matchen rött kort efter en våldsam tackling. Villa hade dock en man utvisad i större delen av första halvlek. Anders Spinnars gav också Bollnäs ledningen i den 24:e matchminuten. Daniel Andersson kvitterar i 38:e efter att ha utnyttjat ett slarvigt uppspel i Bollnäs. Mikka Lukkurila ger åter Bollnäs ledningen precis före halvtidsvila. Villa är som bekant starka i andra halvlek.

Det visar sig återigen då Villa sätter rejält tryck på Bollnäs. Villa får straff som David Karlsson sätter i 55:e matchminuten. Peter Gustafsson kan ge Villa ledningen på en hörnretur i 64:e matchminuten. Bollnäs får en straff i den 75:e matchminuten som Juha Liukkonen sätter bakom Martin Berggren.

-Vi gör ingen bra match men bollen studsar med oss. Vilken bragd vi svarat för, sade Villas Daniel Andersson med stockad röst efter matchen, skriver TT/GP.

Villa fick klara sig utan Henrik Larsson som var sjuk idag.