SM: AIK tog hem Guldet!

Sandviken öppnade klart bäst och tog rättmätigt ledningen. SAIK såg inledningsvis ut som numret större än AIK. SAIK vann också grundserien i överlägsen stil utan att tappa en enda poäng. AIK flyttade upp Och satte hög press på Sandviken. Högst överraskande tog sig AIK tillbaka i matchen med två ’billiga’ mål. Sandviken utnyttjade inte sin skridskoskicklighet, utan spelade ofta för komplicerat och utan bredd. AIK spelade mycket hårdare och mer fysisk bandy. Ett par utvisningar ytterligare för AIK hade inte varit felaktiga bedömningar. AIK ledde med 4-2 i halvtid. Sandviken lyckades göra två mål i andra halvlek och få till en förlängning. AIK lyckades ta hem segern när Josefin Gustafsson gjorde 5-4 23 minuter in i förlängningen inför drygt 2 000 åskådare. Matchfakta