Silly Season: ”Nyckelspelare tvekar i Sirius”

Silly season pågår i allra högsta grad för Sirius bandy – och om inte tränarfrågan löser sig inom det snaraste är risken stor att tre av lagets nyckelspelare försvinner, skriver Uppsala Nya Tidning.

Ytterhalven Lars Fall, Anfallare Mickelsson och målvakten Säleby tvekar.
Vad gäller Lars Fall vill gärna moderklubben Ljusdal att han återvänder: – Fast jag kommer inte att gå dit, säger Lars Fall till UNT. Det finns andra klubbar som är med i bilden, men jag har inte räknat bort Sirius, fortsätter lagkaptenen.
Vilka klubbarna är vill inte Lars Fall berätta, men att det rör sig om Gais och Vänersborg, som Fall spelat för tidigare, spekulerar UNT i. – Jag kommer att gå på känsla, sambon ska även få ha ett ord med i det hela. Men jag trivs bra i Uppsala, så det ska till en del för att jag ska flytta.

En annan nyckelspelare som ännu inte har bestämt sig är den landslagsmeriterade målvakten Jakob Säleby.
– Det är några klubbar som har hört sig för, men just nu förhandlar jag med Sirius. Det är lite detaljer som vi måste lösa innan jag bestämmer mig. Jag vill bland annat veta vem som kommer att träna laget samt hur slagkraftigt laget blir.
Han har inte hört något från Ryssland och säger till UNT att skulle tacka nej till Ryssland då han har en son på sex månader att ta hand om.

Den tredje nyckelspelaren Christian Mickelsson, som med sina tio mål slutade trea i VM:s skytteliga i Kazakstan, är nu bara detaljer från att skriva på för ryska Neftyanik. – Men det kan gå fort i den här branschen. På onsdag kommer han (agenten) tillbaka från Ryssland och då hoppas jag att det ska bli klart, säger Mickelsson. Det har varit en del andra intresserade klubbar, men om det inte blir Ryssland räknar jag med att bli kvar i Sirius, säger landslagsanfallaren.

Angående tränarfrågan jobbar Sirius sportkommitté just nu både externt och internt för att lösa situationen. Enligt ordföranden Janne Sjonemark kommer klubben att ha ett möte den här veckan där saken ska diskuteras, skriver UNT.

Läs också