Haparanda tog poäng mot SAIK

Sandvikens AIK tappade poäng mot Haparanda på söndagen. Fjorton minuter in i första halvlek kom första målet och var inledningen på en målexplosion som varade i femtonminuter. Ställningen var 3-3-lika efter målkavalkaden. Fem minuter in andra halvlek kom nästa målexplosion och Haparanda gick upp till 3-4 och gjorde även 3-5 ett par minuter senare. Därmed hade Haparanda vänt ett 3-2 underläge. Sandviken svarade dock på Haparandas ledning och inom loppet av sju minuter var ordningen återställd. Ställningen oavgjort. Det återstod då över en halvtimme och spela, men det blev inga fler mål. Sandviken fick däremot fyra man utvisade på tio minuter under en tolvminutersperiod. De 1 400 åskådarna fick se en spännande match som få hade förmodat skulle sluta oavgjort, 5-5.

Även Sirius vann överraskande stort mot Västerås SK även om hemmaget snyggade till siffrorna i slutet. Bra offensivt spel av Sirius och storspel av målvakten Säleby i Sirius. Den klassiska drabbningen mellan Vestmanlands och Upplandsstoltheter brukar dra mycket folk. Idag kom det 1 475 åskådare till den direkt TV-matchen. Västerås SK spelade offensivt, men var sårbart defensivt.

1. Sandvikens AIK/BK 18 13 1 4 156 – 66 27 90
2. Hammarby IF 17 11 3 3 107 – 74 25 33
3. Edsbyns IF Bandy 17 11 1 5 107 – 62 23 45
4. Villa Lidköping BK 15 11 1 3 91 – 47 23 44
5. Broberg/Söderhamn IF 18 10 1 7 93 – 68 21 25
6. IK Sirius 17 10 1 6 78 – 67 21 11
7. Västerås SK 16 9 1 6 93 – 73 19 20
8. Bollnäs GIF 16 7 4 5 75 – 52 18 23