Silly Season: Bollnäs storsatsar på egna ungdomar


Bollnäs ska satsa sina egna produkter och det är på dem som A-lagets bas ska bygga på. Inför kommande säsong görs en storsatsning på de egna ungdomarna.

Bollnäs har tagit upp hela sju nya spelare från ungdomsleden som får vara med A-laget och träna nu under försäsongen för att få känna på elitserienivån. Det är Oskar Olsson, Jens Lindgren, Axel Froms, Jacob Edström, Johan Redenius, Anders Persson och Jonathan Sundberg. Några av dessa kommer att återses på isen med A-laget i vinter. Föreningen ska ge dem de bästa förutsättningarna för att ta klivet upp i A-laget och sen är det mycket upp till de själva att försöka komma fram och ta en plats i laget.

Jens Wiik som ifjol var med och spelade i laget som junioravbytare blir senior nästa säsong. Detta kombinerat med att vi tappat några spelare från ifjol innebär att det finns stora möjligheter för de nya juniorerna att visa framfötterna och ta större plats. Bollnäs kommer nästa säsong också att utnyttja de platser de har till förfogande för junioravbytare fullt ut. Ett lag får ha två extra avbytare om dessa är juniorer och detta kommer Bollnäs att utnyttja mer under nästa år.

Dessa sju juniorer kommer upp ifrån Bandygym som Ville Aaltonen är ledare för. Det finns fler spelare där som är på väg upp, så det känns jättebra på ungdomssidan i Bollnäs, säger Patrik Larsson till Giffarnas hemsida. Bandygym har hand om spelare födda mellan -94 och -96.

Inför kommande säsong så är det också tänkt att ett par av Bollnäs egna yngre seniorer, Jens Wiik och Jimmy Lindgren, ska ta klivet fullt ut och bli etablerade elitseriespelare.

Läs också