Träningsmatch: Ljusdal skrällde i Hälsingederby

Nykomlingen Ljusdal vann mot SM-semifinallaget Bollnäs i tisdagens träningsmatch. Det blev 4–3 (3–2). Ljusdal satte hög fart och stressade Bollnäs på ett imponerande sätt redan från början i matchen. Och därtill fick norrhälsingarna utdelning per omgående. Efter mål av Kalle Mårtensson och Kevin Brown stod det 2–0 redan efter nio minuter spelade.

– Ljusdal gick upp och satte press på oss direkt, det var vi inte riktigt förberedda på, säger Bollnäsliberon, och lagkaptenen, Andreas Westh, som flera gånger under matchen vädrade sitt missnöje till Ljusdals-Posten. Vi ville göra en bra match, det vill vi alltid. Men i dag var vi inte påkopplade, och då får man stryk. Ljusdal spelar i elitserien nu…

Juho Liukkonen saknades på Bollnäs mittfält, vilket Westh innebar att Bollnäs tappade lite fart. Ljusdals målvakt Jonas Svensson storspelade.

– Detta visar att vi kan mycket. Vi agerar genomtänkt och har ett passningsspel som absolut är nivå med Bollnäs, säger Ljusdals tränare Björn ”Böna” Eriksson, som dock är försiktig med att höja sitt lag till skyarna och dra överdrivna växlar av denna träningsmatch. Jag kan ju inte uttala mig om Bollnäs och var de ligger i sin träning. Men visst är det ett skönt resultat för oss, sa Björn till Ljusdals-Posten efter matchen.

Läs också