Oddsen satta på landskamperna

Oddsen är satta inför helgens landskamper mellan Sverige och Ryssland i Arena Vänersborg. Svenska Spel håller Sverige som favorit inför matcherna som är en viktig del i förberedelserna inför vinterns VM som spelas i just Vänersborg, skriver Svensk Bandy.

– Det är säsongens första rysskamper och det gäller att sätta sig i respekt på en gång. De här matcherna är alltid väldigt viktiga för båda lagen då det spelas få landskamper men även för att sätta sig i respekt inför kommande VM, säger Andreas Arver, oddssättare på Svenska Spel till Svenskbandy.se.

Hur ser trupperna ut?

– Ryssarna har lämnat en del stora namn utanför medan Sverige kommer med en riktigt bra trupp på förhand. Men självklart är det svårbedömt då det är försäsong för spelarna och ingen riktigt vet var de står i uppladdningen till seriestarterna, menar Andreas.

Och Sverige är favorit till 1,45 i odds?

– Ja, vi har ett starkare gäng och kombinerat med hemmafavören tycker jag det är klart motiverat att sätta Sverige som klar favorit inför den första matchen på lördag. Oddsen till söndagens match väntar vi med till dess att lördagens är färdigspelad eftersom det kan dyka upp skador och liknande som påverkar oddssättningen, säger Andreas till svenskbandy.se

Läs också