Svenska Cupen: ”Vänersborg är bra vi måste vara på tårna”

IFK Vänersborg vann senaste mötet mot IFK KUngälv lagen med 5-3 efter fyra mål av Joakim Hedqvist. – Jocke är en målskytt av högsta klass men vi kommer inte ha någon ingen speciell bevakning kring honom. Men vi måste överhuvudtaget vara på tårna vid fasta situationer givetvis, säger Tommy Österberg på IFK Kungälvs hemsida.

Under försäsongen har IFK Kungälv valt att ägna delar åt matcherna att träna in specifika mål i både sitt offensiva och defensiva spel. Då fredagens match är en tävlingsmatch kommer laget inte tillåta sig lika mycket av den varan.
– Det skiljer väl litegrann för det är en ”ren tävlingsmatch” och vi vill vidare till semifinal. Så vi kommer att vara mera noggranna med detaljerna imorgon. Sedan kommer vi inte prova så mycket olika saker under matchen utan har fokus på någon viktig sak som vi bestämmer ikväll efter träningen. Läget i laget ser bra ut. Vi har varit rejäla och beslutsamma de senaste träningarna med bra fart på övningarna och betydlig bättre spel än för 2-3 veckor sedan, säger Tommy Österberg.

I Kungälv kommer hela truppen att vara tillgängliga för spel förutom Jesper Larsson som är på väg tillbaka efter sin höft operation i somras och Daniel Gratjov.
– Jesper är inte riktigt klar till spel än men är med på alla övningar och lätt i spelet också. Daniel har fortfarande bekymmer med sin skada och kommer inte att spela i helgen, säger Tommy Österberg.

Läs också