Elitserien: Sandvikens AIK – Västerås SK 6-4

Premiäromgången fortsatte under fredagen med toppmötet Sandvikens AIK mot Västerås SK. Västerås SK var liksom onsdagens premiärmatch mot Vänersborg även i kväll utan trion Simon Jansson, Jacob Bucht och Robin Folkesson.
Det såg också ut som hemmalaget och fjolårsfinalisterna Västerås SK skulle gå mot en klar seger. Redan efter 23 minuter hade hemmalget skaffat sig en tremålsledning. Västerås SK tog time out och fick stopp på blödningen. Till halvtidsvila gjorde lagen två mål vardera och hemmalaget ledde med 5-2.

I pausen lyckades Västerås samla ihop sig ytterligare och Martin Landström jämnade SAIK-ledningen två gånger om redan under andra halvleks första åtta minuter. Då var det SAIKs tur
att time out. Första halvlekens måluppvisning var borta och publiken bjöds inte på något mål förrän i den 87:e matchminuten
då Christofer Edlund med sitt tredje mål i matchen fastställde slutresultatet till 6-4 på en hörna inför nära 1 500 åskådare.

Sandvikens AIK – Västerås SK 6-4 (5-2)
01:49 1-0 Ted Haraldsson Assist: Daniel Berlin
20:48 2-0 Erik Säfström Assist: Daniel Mossberg
23:10 3-0 Christofer Edlund Assist: Erik Säfström
29:54 3-1 Joel Engström Assist: Stefan Edberg
33:54 4-1 Hörna Daniel Mossberg Assist: Erik Säfström
34:44 4-2 Tobias Holmberg
39:24 5-2 Christofer Edlund