Elitserien: Edsbyn slog Hammarby

Edsbyn briljerade mot Hammarby i kväll. Edsbyn gick upp till en 3-0 redan efter 19 minuter. Målen kom genom Mattias Hammarström (2), Daniel Jonsson (18) på hörna och 3-0 styrde Daniel Liw (19) efter passning från Hans Andersson. Edsbyn hade bud på fler mål medan Hammarby inte skapade mycket. I slutet av halvleken närmade sig dock Hammarby med två mål genom Misja Pasjkin och David Elving. Andra halvlek påminde om den första på så sätt att Edsbyn inledde med mål och gick upp till 5-2. Hammarby kröp närmare till 5-4, men Martin Söderberg avgjorde matchen med två mål till 7-4.

Hammarbys tränare Magnus Broden trycke inte att Hammarby gjorde något fel i matchen, utan att Edsbyn var bättre. Edsbyn klättrade upp till andra plats förbi Villa Lidköping, som dock har en match mindre spelad. Villa möter Motala i morgon.

Det tog bara tre minuter för hemma- laget Väners- borg att peta hål på Västerås nolla genom Joakim Hedqvist. Västerås rasade dock inte ihop, utan Jens Blixt kvitterade till 1-1 (9). Alexander Zituni gav Vänersborg åter ledningen till 2-1, vilket var halvtidssiffror. Västerås Oskar Gröhn kvitterade direkt i inledningen av andra halvlek. Västerås hade goda möjligheter att ta ledningen i matchen. Joakim Hedqvist återgav dock ledningen för Vänersborg till 4-2 på två hörnor. Pekka Rintala reducerade på en hörna till 4-3, men sedan kom ett nytt ras för Västerås. Anders Englund, Joakim Hedqvist (fyra mål i kväll), Emil Viklund och Martin Röing gav Vänersborg fler mål och vann med 8-3. En viktig seger för Vänersborg där avståndet till slutspelsjagande lagen ökade. Vänersborg passerade Västerås, men även Bollnäs som fick dagens match mot Sandvikens AIK uppskjuten till i morgon.

550 personer trotsade de nära 20 minusgraderna i Söderhamn när Broberg tog emot GAIS. Tobias Andersson gav GAIS ledningen (2). Jonas Nygren kvitterade på hörna (28). Erik Claesson återgav ledningen för GAIS (39), vilket var halvtidssiffror. Broberg tinade upp i paus och i 53 och 59:e minuten så gjorde hemmalaget två mål genom Rolf Larsson Janne Hauska. Rolf Larsson punkterade matchen i 80:e matchminuten. Broberg vann med 4-2 och slutspelsplatsen är nu helt klar.