Elitserien: Flera viktiga matcher i kväll

Elitseriens sista omgång innan Bandy-VM innehåller flera riktigt viktiga och intressanta matcher. Serieledande Hammarby kan med seger borta mot Edsbyn säkra elitseriesegern. För Edsbyn står mycket viktiga två poäng på spel i kampen om topp två och topp fyra inför slutspelet. Matchen kommer att TV-sändas och ersätter matchen Bollnäs – Sandviken som är uppskjuten på grund av kyla.

Bakom Edsbyn jagar Broberg som har en formkurva som skrämmer de flesta lagen. I dag är det GAIS som ska ta sig an Broberg. Broberg kan med seger i dag komma ännu närmare de fyra i topp. För GAIS gäller i första hand att undvika kvalspel, men laget har fortfarande chansen att ta sig till slutspelet.

Bollnäs vann senast den viktiga streckmatchen borta mot Kungälv. En svår bortamatch som gav seger som när man bäste behöver det. Det visar på styrka. I dag är det Sandviken som står för motståndet. En seger för Bollnäs i kväll innebär ett jättesteg närmare en slutspelsplats (i det närmaste klart), men framförallt skulle det ge signal åt bandysverige att Bollnäs är att räkna med även i årets slutspel. Sandvikens framfart visar vad man redan på försäsongen bekräftade att SAIK kommer att vara med och slåss ända fram om en plats till SM-finalen.

Vänersborg tar emot Västerås SK. VSK har fullständigt ramlat igenom isen med två rejäla bottennapp, men det har varit mot två bra lag och då blir skillnaderna stora om det inte klaffar. Vänersborg har visat stabil bra nivå och är just nu självklart ett lag som ska tillhöra de åttaslutspelslagen. Hur bra är Vänersborg? Kan Västerås SK resa sig före bandy-VM eller dröjer det efter bandy-VM?

Omgången kompletteras i morgon.

Läs mer: Samtliga nationernas trupper i A-gruppen finns under VM

407 677 kr i rullpott på Bomben

Härlig rullpott på 407 677 kr på Bomben 2, men det är en stor utmaning som väntar. Det är nämligen tre bandymatcher som ska benas ut.

Läs också