Ryssland: Jenisej vann den ”troliga finalen”

Jenisej  Ny I Dynamo Moskvas nionde match fick Moskva-laget se sig besegrade. Förlusten kom serietvåan Jenisej och siffrorna skrevs till 4-1 inför 7 500 åskådare. Jenisej med en matchmindre spelad är i allra högsta grad i ”matchen” om den ryska guldet. Sergej Lomanov som inte spelade helgens landskamper mot Sverige gav Jenisej ledningen redan efter fyra minuter på frislag. Eugene Ivanushkin kvitterade för Dynamo Moskva till 1-1 i 19:e matchminuten. Fler mål blev det inte i första halvlek då lagen var mer inställda på försvarsspel.

I andra halvlek ökade Sergei Lomanov på till 2-1 (56) och Jenisejs lagkapten Yuri Vikulin ökade på till 3-1 på en hörna kvarten kvar att spela. Även 4-1 målet kom på hörna och det var nyblivna U23-världsmästaren Andrey Prokopev, 21 år, som svarade för det målet.

Linus Petterssons Zorkij som har haft en tung inledning på seriespelet vann i dag klart borta mot Start med 9-3. Däremot fick Dynamo Kazan bara oavgjort, 3-3, borta mot Sibselmach. Sami Laakonen gjorde ett mål för Kazan. Inga svenskaspelare hamnade i målprotokollet i torsdagens fyra matcher som slutade så här:
Jenisej – Dynamo Moskva 4-1
Sibselmash – Dynamo Kazan 3-3
Start – Zorkij 3-9
Kuzbass – Baikal Energy 4-7