Elitserien: Bollnäs fjärde raka!

88 Tobias Björklund BollnäsSAIK S liten Bollnäs miniBollnäs tog en riktig skalp i dag när Sandvikens besegrades i Göranssons Arena med 4-5.

Bollnäs hade 1-4 strax före halvtid, men Patrik Nilsson reducerade till 2-4 innan paus och gav SAIK hopp efter en första halvlek där Bollnäs hade det mesta av spelet.

Tobias Björklund hade ett par lyckominuter när han gjorde två mål för Bollnäs på mindre än två minuter. Målen betydde innebar att Bollnäs gick från 1-1 (20) till 1-3 (21). Patrik Nilsson gav SAIK ledningen redan i den första matchminuten. Andreas Westh kvitterade för Bollnäs (12).
I inledningen av andra ökade Ville Altonen på till 2-5 innan SAIK satte i gång med sin press. Erik Pettersson kunde slå in 3-5 på en retur och Patrik Nilsson reducerade till 4-5. Trots att Andreas Westh fick avsluta tio av sista tolvminuterna avsluta matchen lyckades inte SAIK få in en kvittering. Matchen slutade med Bollnässeger som åter är med bland de fyra första lagen. 3 356 såg matchen.

Kalix slog Ljusdal

Kalix LLjusdal LDet var både snöigt och kallt när Kalix besegrade Ljusdal med 3-1 (1-0). Kalix klättrar nu i tabellen och passerade både Kungälv och Sirius till tionde plats i striden om att undvika kvalplats. Erik Olofsson, Mikael Jansson och Johan Sundquist målskyttar för Kalix medan Jonas Pettersson gjorde matchens sista mål till 3-1.

– Vi hade elva minus grader och snö. Det var inte speciellt svår spelat, det var ju lätt snö så det gick och spela bra tycker jag, kommenterade Chrstoffer Norin i Kalix. Jag tycker vi vinner rättvist, vi har lite hetare chanser än Ljusdal idag.

Vetlanda bröt sin svit på fyra raka förluster

Joakim AnderssonVetlanda LTillberga LVetlanda tog sin femte seger och bröt sin svit på fyra raka förluster och sju matcher utan seger. 5-0 mot Tillberga i dag.

Vetlanda tog en efterlängtad seger. Segersiffrorna skrevs till klara 5-0, men Tillberga hade förförligt svårt att göra mål på sina chanser. Tillberga har till exempel tolv resultatlösa hörnor.

Efterlängtad seger för Vetlanda och tränaren Tommy Österberg. Varför vinner ni i dag?

– Disciplinerade defensivt. Påkopplade hela matchen och i första sätter vi chanserna…inte på andra. Bud på sex sju till, men Tillberga var bättre de första tjugo minuterna i andra halvlek, tyckte Tommy om matchen som han annars tyckte att man kontrollerade.