Elitserien: Hellmyrs ordnade poäng på tilläggstid

Sirius smVetlanda 4o pVetlanda BK tog säsongens första poäng på borta plan när Sirius besegrades med 3-4 på Studenternas.

– En riktigt go seger, tyckte Patrik Johansson i Sirius efter matchen. Det kändes som att vi styrde matchen från start men missade mycket i början av andra och Sirius spelade in sig i matchen och kom ganska nära till slut, det blev lite onödigt spännande.

Vetlanda hade en 1-3-ledning i halvtid efter två mål av Jocke Andersson och ett frislagsmål av Micke Nilsson. I början ökade Tuomas Mokko på till 1-4 på hörna. Där tog det stopp för Vetlandas målproduktion i matchen. I stället reducerade Viktor Broberg med sitt andra hörnmål i matchen när det återstod dryga kvarten. Sirius gick förstås för ytterligare reducering och även försöka få med sig en poäng. Reducering kom men inte förrän minuten återstod på tilläggstid. Målet kom på straff och det Johan Jansson Hydling som satte Sirius första straffmål för säsongen.

Joel Wigren, Sirius, sa sår här om lagets insats:
– Under all kritik i första halvlek, ingenting som stämde. Kjellsson räddade oss flera gånger och gav oss chansen att komma igen. I andra kom vi ut som ett nytt lag och får ett kvitto på hur vi ska fortsätta spela framöver. Är nära på att gå ikapp vi har nått läge till där det kanske borde vara mål. Men sett till hela matchen så är ju Vetlanda helt klart värda två poäng.

Noterbart var att Sirius alltså gjorde samtliga tre mål på fastasituationer, vilket har varit Sirius svaghet fram tills idag. Sirius har bränt de båda straffarna som haft tidigare under säsongen och bara gjort mål på var 25:e hörna inför dagens match. Nu gjorde man två mål på sju hörnor!- Nja vi har inte riktigt nött nå extra utan vi nöter lite varje träning. Skönt att målen börjar trilla in. Tror vi brände 64 hörnor i säsongsinledningen innan vi gjorde det första så det är skönt att dom börjar sitta nu.

Bollnäs miniEdsbyn smDe 2 230 åskådarna fick se ett hälsingederby med kamp ända fram till slutsignalen.
De mest märkliga upphämtningar har skett och idag var Bollnäs som hämtade upp ett underläge från 2-4 till 4-4 under matchen sista femton minuter. 3-4 målet menade Bollnäs att Martin Frid slog in bollen med hög klubba. Kvitteringen kom i sista matchminuten efter en enastående genomåkning av Per Hellmyrs som lyckades få bollen i mål.
–  Var vår tur att lyckas i slutminuten, sa Ville Altonen efter matchen och fortsatte.  Fantastisk presentation av Hellmyrs i slutet! Idag ville vi så gärna vinna och vi trodde det hela vägen. Det räckte till en pinne. Men vi får nöjda oss med de efter upphämtningen.

Berlin var inte i spelbar skick idag och även Christian Mickelsson saknades i Bollnäs. Att skjuta lönar sig i bandy är klart. Tre av Edsbyns mål kommer på distansskott. Ett par av dem kanske Bollnäsmålvakten Patrik Aihonen har synpunkt på sitt eget ingripande. Joakim Svensk fick till en rejäl pärla när han drog i väg ett långskott som gav Edsbyn 2-3-ledning.

KungälvSMVillaSMIFK Kungälv hängde inte med  Villa Lidköping när laget spelade ut under första halvlek. 4-0 till Villa i halvtid där David Karlsson svarade för samtliga Villamål. Kungälv gjorde en bättre andra halvlek och matchen slutade 5-2 efter två hörnmål.
Johan Sixtensson, tränare i Villa var nöjd:
-Vi gör en otroligt bra första halvlek, med ett tempo i vårt spel som var väldigt högt!
– I andra bevakade vi mer och spelade av matchen. Totalt sett en kassaskåpssäker seger för ett hårt jobbande Villa!
IFK Kungälvs lagkapten Mathias Johansson:
– Vi är alldeles för naiva i första samtidigt som att dom är bra! – Sedan är det lite jämnare i andra! Ändå rättvist om man ser till hela matchen.
Marcus Hillukkala utsågs till matchens bästa spelare i Kungälv medan David Karlsson fick det i Villa.

Kalix LHammarby smKalix fick med sig en poäng i hemmamötet mot Hammarby som låg trea inför kvällens match. Kalix hade 2-0 men Hammarby och Adam Giljam kvitterade direkt efter Joakim Sundquist 2-o mål. Hammarby kvitterade redan bara minuten in i andra halvlek och det var återigen Adam som svarade för målet. Kalix återtog ledningen när Anton Khrapenkov gjorde sitt andra mål för matchen, men ledningen höll i knappt två minuter innan Kasper Milerud kvitterade. Kalix hade ypperligt läge att åter ta ledningen därefter på en straff.

Nöjda med en poäng eller känns det som en tappad? Frågan gick till Björn Hellman målvakt i Kalix:
– Vi är nöjda, Hammarby är riktigt bra. –  Vi hade ju en missad straff men man vill ju alltid vinna! Men en poäng är bra och sedan bra publik, sa Björn och la till:
– Måste tacka dom 850 som kom idag, riktigt roligt!

Broberg LSAIK S litenSandvikens AIK satte gasen i bott i bortamötet mot Broberg. Christoffer Edlund gjorde  hela fem mål i matchen.
Christoffer inledde målgörandet redan efter två en halvminut. Jonas Engström kvitterade för Broberg, men sedan drog gästerna i från. Sandviken hade förkrossande 2-7 redan i halvtid. Då hade Erik Pettersson gjort fyra av målen och Christoffer tre. Matchen var förstås avgjord även Broberg vann andra halvlek med 3-2.

Anders Jakobsson kommenterade 5-9-segern så här: –  Väldigt bra första halvlek sedan en dipp i andra men vi kommer tillbaka och spelar bättre igen. Crille och Erik P och Niklas Gälman mycket bra i matchen

Gripen LVänersborg L

Gripen Trollhättan och IFK Vänersborg spelade 0-0 efter första halvlek. Målen kom i andra halvlek. Martin Röing gav Vänersborg ledningen på en hörnretur direkt i andra halvlek. Ex-Vänersborgaren Adam Blomster kvitterade för Gripen  i 67:e matchminuten, men fem minuter senare återtog Vänersborg ledningen genom Johan Koch. Gripen gick för kvittering. När mindre än tio minuter återstod kom tre avgörande minuter då Vänersborg gjorde tre mål inom loppet av två minuter och en halv minut!
Jocke Hedqvist gjorde två av de avslutande målen och säger så här om matchen:
-Matchen var riktigt jämn även om vi var drivande i 90 minuter.. Tycker att vi är starka som lag idag igen och vi gör saker ihop hela tiden. Ketchup effekt på slutet då Gripen inte orkade.