Allsvenskan: Rudell visade sin målfarlighet direkt

Surte BK 40Örebro smAdam Rudell blev något av matchvinnare för Surte SK när han i dag med två mål bidrog till 3-2-segern mot Örebro SK.

Nässjö LMotala smNässjö vann toppmatchen i södergruppen mot IFK Motala med 5-4 (3-2) med inför 440 åskådare. Marcus Magnusson tvåmålsskytt och Anatoly Suzdalev spelade fram till tre av Nässjösmål. Erik Ågren tvåmålsskytt för IFK Motala.

Nitro NoraLAIK 164 litenUnder lördagen besegrade Nitro Nora – Lidköpings AIK med  7-5. Tomas Knutsson gjorde fem mål för Nora-laget.
Jesper Bryngelsson då? Han blir spelklar först från och med i morgon. Martin Apelqvist tvåmålsskytt för LAIK som ledde med 2-4 när en halvtimme återstod av matchen.

Blåsut LBoltic Liten 210smDet blev ett dramatiskt slut på mötet mellan Blåsut och Boltic. Vänersborgslaget Blåsut hämtade in Boltics 0-2-ledning underläge till 2-2 i halvtid och tog även ledningen på en hörna genom junioren Erik Bengtsson. I 85:e
matchminuten fick Boltic sitt andra mål bortdömt i matchen. Denna gång för offside. Men Boltic fick med sig en
poäng efter Joakim Jansson kvitterade till 3-3 när fem minuter av matchen återstod.

Jönköping LTranås Bois LPå fredagskvällen besegrade Jönköping Tranås BoIS med 8-2. Oscar Henriksson tremålsskytt för Jönköping. Ja, det lossnade lite i dag, både för laget och för egen del, säger Oskar Davidsson till Jönköpings-Posten som också skrev att Oskar utsågs till bäste hemmaspelare.

HelenelundGustavsberg SI norrgrupen delade Helenelund och Gustavsberg på poängen. Matchen slutade 4-4 sedan Linus Hansson kvitterat för Helenelund när 20 minuteråterstod av matchen. Gustavsberg ledde i halvtid med 1-2 och hade 1-3 när en halvtimme återstod att spela.

Tellus LietnKatrineholmStraffdramatik i slutetminuterna avgjorde den jämna och målrika matchen mellan Tellus och Katrineholm.  Utvisningarna duggade tätt i matchen och inte mindre än 100 utvisningsminuter utdömdes i matchen. När tio minuter återstod av matchen ledde Katrineholm på Zinken och Tellus tilldömdes en straff. Linus Karlsson gjorde inget misstag och det var kvitterat. Men på tilläggstid var det Katrineholms tur att få en straff som matchens tremålsskytt Robin Hallqvist satte i mål till 6-7.