Spelarnytt: Främgård klar för fortsättning med Falu BS

Falu BS och Simon Främgård har kommit överens om en fortsättning. Den 27-årige försvarsresen som haft anbud från annat håll väljer att stanna och har nu skrivit på för 1+1 år.
– Det känns skönt att komma till ett beslut, jag har fått den tid jag behövde från Sportgruppen och vi har haft en dialog ända sen sista matchen spelades. Det är många saker som spelar in, säger Simon via klubbens hemsida.

Simon, fostrad i Villa Lidköping, anslöt till BS från Boltic för två år sedan. En skada i höstas gjorde att han missade första halvan av säsongen men kunde göra comeback i början av januari. BS fick sedan bästa tänkbara avslutning på säsongen när det allsvenska kontraktet räddades av egen kraft i sista matchen mot topplaget Tillberga.

Hur mycket betydde avslutet av säsongen som en skjuts framåt nu inför kommande?

– Självklart var avslutningen på säsongen en faktor som spelade in. Vi märkte ju att vi hade både en och två växlar till i oss i lagprestationer. Sen är det mycket som ska funka i det privata och då kändes Falun som det bästa för mig just nu. Jag trivs bra här uppe i Dalarna.

Pär Bäckmans i Sportgruppen:

– Riktigt kul att Simon fortsätter i BS! Efter en skadefylld första halva av säsongen kom Simon sen in med sitt lugn och bidrog med lite extra stabilitet i försvaret. Som en av dom äldre i truppen är han viktig för att hjälpa dom yngre på och utanför isen.

Sedan tidigare har målvakten Samuel Hauglid, 18, flyttas upp från ungdomsleden – nu har han skrivit på sitt livs första A-lagskontrakt.

Även Grycksbofostrade Alfred Thunblad, som nyss fyllt 16 år, debuterade i A-laget i sista matchen mot TB har skrivit på för tre år.

Däremot lämnar Elliot Hellström när kontrakt går ut. Nu står det klart att han lämnar Falu BS för spel i elitserien och Sandvikens AIK.

Läs också