Arena: Om tre år har även Falun inomhusarena för bandy

Foto: Magdalena Gudmundsson
Det ser ut som det en inomhushall för bandyn även i Falun. Byggstarten av bandyhallen ska ske i mars 2024. Under 2025 ska bygget vara klart.  Tanken är att en paus för byggnationen ska göras under säsongen 2024-2025 för att isidrott ska kunna bedrivas under den perioden.Just nu pågår detaljplanearbete och annat planeringsarbete skriver Falu-Kuriren.  

– Syftet är att få en bandyplan med 1 000 åskådarplatser samt ytterligare en ishall som ska ersätta den tältlösning som nu finns på plats. Sammantaget två nya hallar med tillhörande utrymmen för omklädning och förråd. Möjlighet att placera solceller på takytan av de nya hallarna är en del av utredningsarbetet, säger Svante Parsjö Tegner (L), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden till Falu-Kuriren.

Falu BS håller till i Allsvenskans nedre regioner.   I dagarna har mini World Cup spelats och Falu BS 15-årslag deltog. Man tog sig vidare till kvartsfinal som grupptvåa. Där blev det förlust mot Vetlanda som föll i finalen mot finska Kampparit. Kamparrit vann gruppen som Falu BS slutade tvåa i.

Läs också